Gris | Nöt | Lamm | Kalv | Amerikanska styckningsdetaljer
Gris
Svenskt griskött håller en ypperlig kvalitet. Det är mört och saftigt och har fin smak. Köttet har en så karaktäristisk och njutbar smak att man inte måste smaksätta det mycket, om man inte vill. Nedan hittar du de olika styckningsdetaljerna från gris.
Nöt
För många är en bra bit nötkött sinnebilden för god mat. Kött från nötkreatur har en oöverträffad fyllighet och djup i smaken. Och eftersom djuren är så omfångsrika ger de också otaliga köttdetaljer och styckningsmöjligheter, vilket gör det till många kockar och hemmamatlagares favoritråvara. Nedan hittar du de olika styckningsdetaljerna från nöt.
Lamm
Lammkött har en lätt och behaglig smak, och en välsignad mörhet som gör att många delar är färdiga för pannstekning. En klassisk svensk rätt är dillkött som med fördel kokas på lamm, till exempel lammbringa. Nedan hittar du de olika styckningsdetaljerna från lamm.
Kalv
Kalvkött är mildheten själv. För de som uppskattar mjuka och finstämda smaker är det perfekt. Så smaksätts också kalv främst med skonsamma smaksättare: grädde, milda örter, vitt vin och tomat. Här presenteras än så länge bara texter om kalvkött, utan bilder. Nedan hittar du de olika styckningsdetaljerna från kalv.
Amerikanska styckningsdetaljer på svenska
I Sverige gillar vi att grilla och inspireras gärna av amerikansk barbecue. De senaste åren har det dykt upp många amerikanska benämningar på styckningsdetaljer i butiker och restaurang. Men hur används dom och var sitter de på djuret? Hitta rätt bland alla benämningar på köttdelar med hjälp av vår ordlista med amerikanska styckningsdetaljer på svenska.