Talg av lam
Lammtalg är ett utmärkt stekfett eftersom det tål
hög värme.
Talg är det fett som finns hos kor och får. Talg används som fett i matlagning och bakning.
Tillagning
För att kunna använda talgen till stekning behöver man smälta det.
Skär först bort eventuell bindväv eller strimmor av kött som kan finnas kvar på fettet, skär det därefter i centimeterstora kuber som får smälta i en tjockbottnad gryta på svag värme eller i vattenbad.
Sila det varma, flytande fettet genom en metallsil och förvara det i väl rengjorda glasburkar med lock i kylskåp. Man kan även smälta det tärnade fettet i en gryta i ugnen på svag värme (100˚C). Lammtalg är ett alternativ till nöttalg i matlagningen.
I butiken
Talg kan beställas i butiker med manuell köttdisk.
Alla styckningsdetaljer av lamm
Klicka för att se styckningsschemat större
Ladda ner styckningsschemat