Laga kött

Grilla kött

Grilla kött

Grillning är inte bara en tillagningsmetod, det är ett sätt att umgås kring matlagningen under sommaren. Här hittar du tips när du ska grilla kött.

Läs mer

Grytor

I en mustig gryta samlas smakerna av köttet, grönsakerna och kryddorna. Sjud grytan sakta på spisen eller i ugnen.

Läs mer

Koka kött

Att långkoka kött är en lugn tillagningsmetod. Dillkött och köttsoppa är exempel på svensk husmanskost med långkokt kött.

Läs mer

Bräsera eller grytsteka kött

Bräsera innebär att man först bryner råvaran i fett och lägger över den i en gryta, späder med vätska och låter det sjuda klart under lock på spisen eller i ugnen.

Läs mer
Tryckkoka kött

Tryckkoka

Med en tryckkokare går långkoken i rekordfart. En mustig boeuf bourguignon blir klar på en knapp halvtimme i tryckkokaren istället för
två timmar i en vanlig gryta.

Läs mer
Steka kött i ugn

Steka kött i ugn

Vad vore livet utan en riktigt god söndagsstek? Enligt vissa är det veckans höjdpunkt. Lär dig att steka kött i ugn, något som låter svårt men är busenkelt.

Läs mer

Woka

I en stekpanna med högre kanter wokar man fina strimlor av kött och grönsaker på hög värme. En wok kan varieras på många sätt, den kan även innehålla nudlar, ris och smakrika såser. Själva tillagningen går blixtsnabbt men förberedelserna tar lite längre tid för både grönsaker och kött ska ligga färdiga i fina strimlor när man ställer wok- eller stekpannan på spisen. 

Läs mer
Marinera kött

Marinera kött

Att låta köttet vila i en marinad innan man lägger det på grillen eller skjutsar in det i ugnen ger smak och saftighet. Det finns en myt om att salt i marinaden skulle torka ut köttet, men istället binder det vätskan i köttet och gör det saftigare efter tillagningen. 

Läs mer
Oxkind i ugnsform

Så väljer du rätt kött

En stor del av kunskapen om att tillaga kött handlar om att veta vilka delar som passar till olika maträtter. Här berättar vi hur du väljer rätt kött.

Läs mer
Sous vide

Sous Vide

Tillagningsmetoden sous vide har länge använts av professionella kockar. Nu börjar den spridas allt mer bland hemmakockar.

Läs mer
Rulla till toppen