Laga kött

Grilla

Grillning är inte bara en tillagningsmetod, det är även ett sätt att umgås kring matlagningen under sommarhalvåret.

Läs mer

Grytor

I en mustig gryta samlas smakerna av köttet, grönsakerna och kryddorna. Ingenting silas bort utan allt är kvar i kastrullen. Sjud grytan sakta på spisen eller i ugnen.

Läs mer

Koka

Att långkoka kött är en lugn tillagningsmetod. Dillkött och köttsoppa är exempel på svensk husmanskost med långkokt kött.

Läs mer

Bräsera eller grytsteka

Bräsera innebär att man först bryner råvaran i fett och lägger över den i en gryta, späder med vätska och låter det sjuda klart under lock på spisen eller i ugnen.

Läs mer
Tryckkoka kött

Tryckkoka

Med en tryckkokare går långkoken i rekordfart. En mustig boeuf bourguignon blir klar på en knapp halvtimme i tryckkokaren istället för
två timmar i en vanlig gryta.

Läs mer

Steka i ugn

Rostbiff, fransyska, fläskkarré och lammstek är bara några exempel på styckningsdetaljer som passar att helsteka i torr ugnsvärme. Ugnsstekning är en bekväm tillagningsmetod eftersom köttet sköter sig själv i ugnen, man behöver bara kasta en blick på den digitala stektermometern ibland, så att man säkert tar ut steken i tid.

Läs mer

Woka

I en stekpanna med högre kanter wokar man fina strimlor av kött och grönsaker på hög värme. En wok kan varieras på många sätt, den kan även innehålla nudlar, ris och smakrika såser. Själva tillagningen går blixtsnabbt men förberedelserna tar lite längre tid för både grönsaker och kött ska ligga färdiga i fina strimlor när man ställer wok- eller stekpannan på spisen. 

Läs mer
Marinera kött

Marinera

Att låta köttet vila i en marinad innan man lägger det på grillen eller skjutsar in det i ugnen ger smak och saftighet. Det finns en myt om att salt i marinaden skulle torka ut köttet, men istället binder det vätskan i köttet och gör det saftigare efter tillagningen. 

Läs mer
Krydda kött

Krydda

Smaksättning av kött med olika typer av kryddor är en aldrig sinande källa till nya smakupplevelser.

Läs mer
Scroll to Top