Gnocchi med bacon, broccoli och mozzarella

Gnocchi med bacon, broccoli och mozzarella passar fint som vardagsmat. Broccolin steks tillsammans med vitlök och bacon för att sedan blandas med hackade oliver, mandel, finrivet citronskal och grovhackad basilika. I oljan som blir över steks sedan gnocchin gyllene innan den serveras med bacon-broccolin och mozzarellabitar, som sakta kommer att smälta över rätten.

Ingredienser

4 personer

100 g torrsaltat bacon utan svål och brosk
250 g broccoli, bruten i buketter
2 msk extra jungfruolja
1 vitlöksklyfta, skalad
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
100 g svarta oliver, hackade
25 g sötmandlar
1 citron, finrivet skal
1 kruka färsk basilika, grovhackade blad
2 msk extra jungfruolja
1 färsk mozzarella, 125 g
800 g färdigköpt gnocchi

Till servering:
hela basilikablad

Gör så här

Skär baconet i små kuber och lägg i en skål. Värm 2 msk olivolja i en tjockbottnad gryta på medelvärme. Tryck till vitlöken och lägg den i oljan tillsammans med tärnat bacon och låt det steka tills baconet har släppt lite fett.

Tillsätt broccolibuketterna och stek i 2–3 minuter så att de tar smak av bacon, vitlök och olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt oliver och mandel, citronskal och basilika. Blanda samman. Värm resten av oljan i en panna på hög värme. Stek gnocchin i oljan någon minut på varje sida så att de får en krispig och gyllene yta.

Servering: Lägg gnocchi och broccoliblandningen på serveringstallrikar. Riv över mozzarellabitar som får smälta ner över rätten. Dekorera basilikablad och servera genast.

Receptet är skapat av Mikkel Karstad.

Mikkel Karstad

Receptet är skapat av Mikkel Karstad

Mikkel Karstad fokuserar sin matlagning på upplevelser för alla sinnen som baseras på hans nyfikenhet för natur och de grönsaker som är i säsong. säsongsgrönsaker. Han har ett förflutet på Michelin-restauranger och är författare till kokboken Evergreen, där matglädje och estetik är mycket viktig. Uppdraget är att inspirera till att äta grönare och använda grönsaker under alla säsonger.

FLER RECEPT

Rulla till toppen