
Festivalen Lollapalooza satsar på svenskt kött
Vill du lyssna på bra livemusik och samtidigt njuta av grillat? Besök då festivalen Lollaplaooza som satsar på svenskt kött.

Träffa Svenskt Kött i Almedalen
Träffa Svenskt Kött i Almedalen – både fysiskt och digitalt. Vi vill gärna samtala om viktiga samhällsfrågor om hur vi kan att säkra den svenska maten idag och i framtiden.

Politiska beslut sätter säkerhet i fokus för bonde och djur
I dagarna har det fattats politiska beslut som vill sätta säkerhet i fokus för bonde och djur. Nu skärps straffen för hemfridsbrott på lantbruk.

Regeringen satsar på stärkt svensk livsmedelsberedskap
Pandemin och kriget i Ukraina har gjort frågan om livsmedelsberedskap högaktuell. Nu satsar regeringen på stärkt svensk livsmedelsberedskap.

Vallen fångar in koldioxid
Nu pågår vallskörden, alltså skörd av odlat gräs och klöver. Ny forskning visar att vallen fångar in stora mängder koldioxid från atmosfären.

Betessläpp – nu berikas den biologiska mångfalden
Hur berikas den biologiska mångfalden av betessläpp? Här får du svaren om varför betande djur är så viktiga.

Äter vi mer kött idag än tidigare?
Det sägs ofta att vi äter mer kött idag än vad vi gjort tidigare, men den stora ökningen av köttkonsumtionen sen 60-talet står kycklingen för.

Stödet för att säkra den svenska maten växer
Stödet för att säkra den svenska maten växer nu både bland konsumenter och från politisk håll. Nu presenterar regeringen nya åtgärder.

Fira påsk med svenskt kött
Dags att fira påsk i större sällskap än på två år. Här får du tipsen för att fira med svenskt kött.

Handeln agerar för svenska bönder
Aktörer inom handeln agerar för svenska bönder genom att höja priserna så att bönderna kan täcka upp för de höjda kostnaderna.

Gudruns lanserar mald nötlever för skolmaten
Inälvsmat har blivit allt ovanligare men faktum är att det är både klimatsmart och väldigt nyttigt. Därför lanserar Gudruns nu mald nötlever till skolmaten.

Kommer maten att bli dyrare?
Att maten blir dyrare är rubriker vi ser allt oftare. Kommer maten att bli dyrare? Eller är det bara vi konsumenter som vant oss vid att den ska vara billig?
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?