
Dags att nominera till Dagligvarugalan
Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.

Hur stor klimatpåverkan har egentligen köttet?
Hur stor klimatpåverkan köttet egentligen har blir mer ifrågasatt med den senaste forskningen om metangasens påverkan som växthusgas.

Generation Z vill värna det svenska jordbruket
Generation Z vill värna om det svenska jordbruket, det är tydligt när man ser siffrorna från Ungdomsbarometerns undersökning för 2020.

Fira påsk med recept på griskött signerade Daniel Crespi
Påsk med recept på griskött av Daniel Crespi. Fänkål, lavendelhonung, grillad citron, tomatsås och sardeller lyfter det svenska grisköttet till nya höjder.

Utan djuren – inga grödor
Ett växtodlingssystem utan djur – är det verkligen möjligt? Vårbruket börjar komma igång runt om i landet och det är uppenbart: utan djuren – inga grödor.

Lammkött med tillbehör i säsong till påsken
Att lammkött skulle vara i säsong på påsken råder det delade meningar om, men den som hittar svenskt, färskt lammkött till påsk kan skatta sig lycklig.

Trenden fortsätter – mer svenskt kött och mindre import
Färsk statistik från Jordbruksverket visar att det svenska köttet ökar trots minskad köttkonsumtion på totalen.


Tips på matsäck till sportlovet
Aktiviteter kräver energi. Vad väljer du att ta med och äta utomhus i vår? Här hittar du 12 tips på matsäck till sportlovet.

Vad är i säsong i februari?
Att äta mat som är närproducerad och efter säsong är det mest hållbara, men vad är egentligen i säsong i februari?

Sojakorv eller vanlig korv i matsäcken?
Sojakorv eller vanlig korv, vilken är bäst att ha med i matsäcken? Är sojabönan klimatbov eller miljöhjälte? Frågan är inte helt svart eller vit.

Petra Månström springer Lidingöloppet för Svenskt Kött.
I september springer Petra Månström Lidingöloppet för Svenskt Kötts räkning. På Instagram kommer du att kunna följa hur hon tränar och förbereder sig.
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?