Nyheter
Träffa Svenskt Kött i Almedalen

Träffa Svenskt Kött i Almedalen

Träffa Svenskt Kött i Almedalen – både fysiskt och digitalt. Vi vill gärna samtala om viktiga samhällsfrågor om hur vi kan att säkra den svenska maten idag och i framtiden.

Vallen fångar koldioxid

Vallen fångar in koldioxid

Nu pågår vallskörden, alltså skörd av odlat gräs och klöver. Ny forskning visar att vallen fångar in stora mängder koldioxid från atmosfären.

Äter vi mer kött idag?

Äter vi mer kött idag än tidigare?

Det sägs ofta att vi äter mer kött idag än vad vi gjort tidigare, men den stora ökningen av köttkonsumtionen sen 60-talet står kycklingen för.

Kött över disk

Kommer maten att bli dyrare?

Att maten blir dyrare är rubriker vi ser allt oftare. Kommer maten att bli dyrare? Eller är det bara vi konsumenter som vant oss vid att den ska vara billig?

Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan

Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj. 

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter

Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna 

Trikiner

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött

Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julbord

Julkrönika: Svenska jultraditioner

Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?

Scroll to Top