Kopplingen mellan rött kött och diabetes
Den senaste tiden har det diskuterats i media kring kopplingen mellan att äta rött kött och utveckla diabetes typ 2. Detta till följd av nya vetenskapliga artiklar på temat.
Nya recept till midsommar
Behöver du inspiration till midsommar? Här är våra nya recept!
Missa inte Svenskt Kötts lunchseminarium i Almedalen
Onsdag den 26 juni 2024 anordnar Svenskt Kött lunchseminarium i S:t Clemens ruin under Livsmedelsdagen i Almedalen.
Hållbarhet är mer än klimat
Flera olika rapporter visar att man behöver se till fler parametrar än klimat när man pratar om hur hållbart producerad maten är.
Hur mycket kött ska man servera?
Hur ska man veta hur mycket kött som är lagom att servera per person när man bjuder på middag eller buffé? Här hittar du svaren!
Varför dyker vego?
Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.
Vi lägger allt mindre pengar på mat
Hur mycket av vår inkomst lägger vi på mat? Även om matpriserna ökat lägger vi historiskt sett allt mindre pengar på mat.
Snart kommer ursprungsmärkning av kött på restaurang
Regeringen har gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang.
Hur mycket av köttet är svenskt i offentliga kök?
Hur mycket svenskt kött serveras inom skola, vård och omsorg? Hur mycket svenska livsmedel serveras generellt? Ny statistik från MATtanken besvarar dessa frågor.
Hur mycket kött äter vi?
Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.
Äldre artiklar
Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.
Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna
Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.
Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?