
Festlig nyårsmeny med liten budget
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!

Julskinkan kan bli många spännande rätter
Med smarta knep kan julskinkan bli till många spännande rätter där allt tas tillvara!

Hur får man en billigare jul?
Hur får man ihop budgeten med att både välja svenska råvaror och samtidigt få en billigare jul?

Är det hållbart att stärka den svenska självförsörjningen?
Kan man stärka den svenska självförsörjningen och samtidigt producera mat hållbart?

En trygg livsmedelsförsörjning gör att extremväder påverkar mindre
De senaste dagarnas hastiga snöfall har påverkat stora delar av Sverige, men en trygg livsmedelsförsörjning gör att extremväder påverkar mindre.

Är kött bra för oss, och för Sverige?
När Nordiska näringsrekommendationerna uppdateras är det relevant att ställa frågan om kött är bra för oss?

Ekosystemtjänster ger nötköttet lägre klimatpåverkan
Forskare på SLU konstaterar att det svenska nötköttets klimatpåverkan blir upp till 48% lägre när ekosystemtjänster inkluderas.

Laga höstlamm på nytt sätt med Sigrid Bárány
Sigrid Bárány har tagit fram nya recept som lär dig laga höstlamm på ett nytt sätt.

Var får vi vår näring ifrån?
Hur får vi i oss det vi behöver i rätt mängd? Och var får vi vår näring ifrån, idag och i framtiden?

Ska kött finnas med i våra framtida kostråd?
Just nu läggs grunden för våra framtida kostråd. En viktig fråga att besvara är om kött ska finnas med?

Ladda med bra näring inför Lidingöloppet
Vi berättar hur man kan tänka för att ladda med bra näring både inför Lidingöloppet och för att du ska orka med vardag och träning.

Ökande matkostnader gör att skolorna drar ner på köttet
De ökande matkostnaderna gör att skolorna drar ner på köttet. Men har vi glömt bort skolmatens näringsinnehåll?
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?