
Vad kan man ha med sig för matsäck?
Vad ska man ha för matsäck på vinterutflykten? Här ger vi tips på hur man kan tänka och vad som passar både stora och små.

Varifrån kommer köttet på restaurangen?
Vet du varifrån köttet kommer när du äter ute på restaurang? Från 1 mars måste alla restauranger och storhushåll kunna informera om köttets ursprung.

Får man cancer av kött?
Har du någon gång hört att man får cancer av kött? Ligger det någon sanning i det påståendet eller hur är det egentligen? Får man cancer av kött?

Har vi en köttbrist i Sverige och vad beror det i så fall på?
Har du haft svårt att köpa nötkött på sista tiden? Har vi en köttbrist i Sverige, och vad beror det i sådana fall på?

Blir man sjuk av kött?
Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Är järnbrist vanligt?
Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?
Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?
I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Hur visar offentliga kök att de jobbar med svenska råvaror?
Allt fler prioriterar och lyfter svenska livsmedel i måltiderna inom skola, vård och omsorg.

Svenska råvaror och julskinka viktigast på julbordet
För första gången sen 2021 är svenska råvaror viktigast när man väljer mat till julbordet. Och favoriten att äta – julskinka!

Nya recept som räddar vardagen i höstmörkret
Behöver du middagsinspiration i höstmörkret? Här är sex nya recept med svenskt kött och svenska råvaror i säsong som räddar vardagen!

Många jobbmöjligheter inom slakt, styckning och chark
Branschen har ett stort behov av personer med kompetens inom slakt, styckning och chark. Och många jobbmöjligheter för den som har utbildning.
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?