
Hur mycket kött äter vi? Äter vi för mycket?
Äter vi för mycket rött kött? Och hur mycket är för mycket? Äter vi verkligen 80 kilo kött om året?

Svenskt Kött är nya partners till Coltings nakna sanning
Svenskt Kött är nya partners till podden Coltings nakna sanning som en del i arbetet med att informera om svenskt kött kopplat till näring och hälsa.

Lyckas med köttet – oavsett vilken styckningsdetalj du väljer
Oavsett vilken styckningsdetalj du väljer kommer du nu lyckas laga köttet perfekt tack vare vår nya sida med styckningsdetaljer.

Kött behövs för hållbara näringsrekommendationer enligt FAO
FN-organet FAO konstaterar att kött behövs för både socioekonomiskt- och miljömässigt hållbara näringsrekommendationer.

Behöver vi gödsel från djuren?
Varför behöver vi gödsel från djuren för att odla mat? Det går väl lika bra att bara använda mineralgödsel istället?

Näringsrik skolmat viktigare när livsmedelspriserna stiger
Fler hushåll får svårt att mätta familjen när livsmedelspriserna stiger, då blir det allt viktigare med näringsrik skolmat.

Andelen svenskt kött högre än innan pandemiåren
Andelen svenskt kött som konsumeras i Sverige har minskat från 2021 till 2022, men om man jämför med 2019 innan pandemiåren är andelen högre.

Livscykelanalys beräknar matens klimatpåverkan
Det finns nu nya siffror på svenskt nöt- och lammkötts klimatpåverkan i en rapport från RISE, där flera perspektiv av hållbarhet lyfts.

Nästan alla i Sverige äter kött
Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.

Vegetariskt bäst för miljön?
I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?

Festlig nyårsmeny med liten budget
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!

Julskinkan kan bli många spännande rätter
Med smarta knep kan julskinkan bli till många spännande rätter där allt tas tillvara!
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?