
Djurkontroller: Finns potential för förbättringar
Svensk djurvälfärd är den mest ambitiösa i världen men det finns potential för förbättringar när det gäller våra djurkontroller.

Bönder om djurplågeri på slakteri – fullständigt oacceptabelt
I veckan sände TV4 ett inslag om djurplågeri på slakteri. Böndernas och branschens reaktion är att det är totalt oacceptabelt.

Ta vara på julens rester
Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Oxfilé till nyårsafton, vad ska man tänka på?
Vad du servera oxfilé till nyårsafton. Här är våra bästa recept samt vad man ska tänka på när man väljer kött och tillagar det.


Visst kan man köra fordon på gödseln från lantbruksdjur
Visst kan man köra fordon på gödseln från lantbruksdjur. Att ställa om till fossilfria fordon är en av de största klimatutmaningarna i Sverige.

Klassiska julrecept på köttbullar, fläskkorv och leverpastej
Letar du efter klassiska julrecept på köttbullar, fläskkorv och leverpastej till julbordet? Här är några riktiga julbordsfavoriter att inspireras av.

Tips på glöggsnittar till advent
Hur ordnar man julmys i Corona-tider? Samla vänner och familj utomhus och prova något av våra tips på glöggsnittar till första advent.

Spelar det någon roll var biffen kommer ifrån?
Kött som kött – det spelar väl ingen roll om biffen kommer ifrån Brasilien eller Sverige? Jo det gör det, beroende på vad du värderar som bra eller dåligt.

Är kött dåligt för hälsan?
Ofta framställs rött kött som cancerframkallande och att det är ett livsmedel att undvika. Men stämmer det? Eller är kött bra för hälsan?

Djurens och människors hälsa hänger ihop
Djurens och människors hälsa hänger ihop. Nu oroar sig många över nästa pandemi och riskerna med antibiotikaresistens.

Våra bästa tips på recept för höstlovet
Här är våra bästa tips på recept för höstlovet som ger inspiration och hjälper dig med maten. Långkok på lamm, snabb och god vardagsmat eller tips för utflykten.
Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?