Klimat och hållbarhet
Biologisk mångfald
När våra svenska djur betar i hagarna hjälper de till att upprätthålla en biologisk mångfald. Det är nämligen på våra svenska betesmarker vi hittar den största biologiska mångfalden.
Cirkularitet
Visste du att djur är nyckeln till att upprätthålla en cirkulär matproduktion? Det är denna samverkan vi kallar för cirkularitet.
Framtidens köttproduktion i Sverige
Livsmedelsproduktionen i Sverige är en av de mest miljömässigt hållbara och klimateffektiva i världen. Men vi vill göra mycket mer!
Kan kött vara hållbart?
Utan mat, mark och vatten och ett fungerande ekosystem faller grunden för människans existens. Kan kött vara hållbart?
Köttets klimatpåverkan
Det är inte helt enkelt att veta vad man ska äta om man vill tänka på klimatet. Här berättar vi mer om köttets klimatpåverkan.
Resurseffektivitet i svensk köttproduktion
Resurseffektivitet är viktigt för ett hållbart lantbruk. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av våra resurser och skapa en cirkulär matproduktion.
Vad är vall och varför är den viktig?
Visste du att vall, det vill säga gräs och klöver, är Sveriges vanligast odlade gröda? Men varför är det så? Och på vilket sätt är odling av vall en hälsokur för jorden?
Varför ska man välja svenskt kött?
Spelar det någon roll vilket kött man köper? Gör det skillnad för klimatet? Testa dina kunskaper för att se om du vet varför man ska välja svensk kött.
Vattenanvändning och svenskt kött
”Ett kilo nötkött kräver 15 000 liter vatten”. Det kanske är ett påstående du har hört? Men stämmer det? Och är det skillnad på vatten och vatten?