Djuruppfödning
Svenska bönder är bland de bästa i världen på djuromsorg. Varför är det så? Här berättar vi mer om svensk djuruppfödning och varför den är i världsklass.
Varför ska man välja svenskt griskött?
Svenska grisar är resurssmarta och hjälper till att minska matsvinnet. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt griskött
Varför ska man välja svenskt lammkött?
Svenska får och lamm gör en stor insats för att berika den biologiska mångfalden. Läs mer om varför man ska man välja svenskt lammkött.
Varför ska man välja svenskt nötkött?
I Sverige har vi naturligt goda förutsättningar att föda upp nötkreatur. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt nötkött.
Allt du vill veta om svensk djuruppfödning
Svensk djurhållning skiljer sig från många andra länders sätt att föda upp djur. Här berättar vi allt du vill veta om Svensk djuruppfödning, djurskyddslagen och djurens hälsa och deras välfärd.
Antibiotika och resistenta bakterier
I Sverige ges ingen antibiotika till friska djur. Här har vi en lång tradition av förebyggande hälsoarbete för djur genom sund djurhållning, förebyggande djurhälsovård och aktiv
sjukdomsbekämpning.
Mjölkkoraser och köttraser
Kor kan delas in efter mjölkkoraser och köttraser. Köttraserna i sin tur delas in efter lätta och tunga. Här kan du lära dig mer.
Uppfödning av kalv
I Sverige är kraven högre än i många andra länder när det gäller till exempel djurskydd och djurhälsa. Det gäller även för uppfödning av kalv.