Djuruppfödning
Den svenska produktionen av kött och andra livsmedel ger en lägre miljöpåverkan än de flesta importprodukter. Här berättar vi mer om varför an ska välja svenskt griskött, lammkött och nötkött. Du kan också förkovra dig i olika köttraser, lära dig med om vad de olika märkningarna på köttet innebär och läsa med om varför vi har så låg antibiotikaanvändning inom djurhållningen i Sverige. Och du! Kom ihåg att du kan dela denna sida med hjälp av delningsknapparna längst ner.

Varför ska man välja svenskt griskött?
Svenska grisar är resurssmarta och hjälper till att minska matsvinnet. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt griskött

Varför ska man välja svenskt lammkött?
Svenska får och lamm gör en stor insats för att berika den biologiska mångfalden. Läs mer om varför man ska man välja svenskt lammkött.

Varför ska man välja svenskt nötkött?
I Sverige har vi naturligt goda förutsättningar att föda upp nötkreatur. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt nötkött.

Allt du vill veta om svensk djuruppfödning
Svensk djurhållning skiljer sig från många andra länders sätt att föda upp djur. Här berättar vi allt du vill veta om Svensk djuruppfödning, djurskyddslagen och djurens hälsa och deras välfärd.

Antibiotika och resistenta bakterier
I Sverige ges ingen antibiotika till friska djur. Här har vi en lång tradition av förebyggande hälsoarbete för djur genom sund djurhållning, förebyggande djurhälsovård och aktiv
sjukdomsbekämpning.

Certifiering och märkning av kött
Det finns många olika sätt att föda upp köttdjur på, vilket också ger oss som konsumenter en rad olika val av certifiering och märkning av kött.

Mjölkkoraser och köttraser
Kor kan delas in efter mjölkkoraser och köttraser. Köttraserna i sin tur delas in efter lätta och tunga. Här kan du lära dig mer.