Nyheter

WWF lanserar ny köttguide

WWF lanserar ny köttguide

Grönt ljus för svenskt kött från djur på naturbeten och ekologisk gris medan allt importerat kött får rött ljus när WWF lanserar ny köttguide.

Höstlov med husmanskost

Höstlov med husmanskost

Nu när det är höstlov passar det riktigt bra med husmanskost. Förutom att den är god och mättande så är den dessutom i säsong på hösten.

Lammstek med smakkompisar

Laga godaste lammköttet

Är du osäker på hur man lagar till det godaste lammköttet? Här får du tipsen som gör att du lyckas!

Hösten är lammsäsong

Hösten är lammsäsong

Undrar du varför hösten är lammsäsong? Borde man inte kunna äta svenskt lamm året runt? Jo visst kan man det men hösten är den traditionellt stora lammsäsongen eftersom lammen varit ute hela sommaren och betat.

Biff

Näringen glöms bort

Det pratas ofta om att ta bort kött ur kosten för klimatets skull men i det resonemanget glöms näringen bort. Kött är nämligen väldigt näringsrikt.

Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan

Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj. 

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter

Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna 

Trikiner

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött

Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julbord

Julkrönika: Svenska jultraditioner

Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?

Scroll to Top