
Festlig nyårsmeny med liten budget
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!
Med smarta knep kan julskinkan bli till många spännande rätter där allt tas tillvara!
Hur får man ihop budgeten med att både välja svenska råvaror och samtidigt få en billigare jul?
Kan man stärka den svenska självförsörjningen och samtidigt producera mat hållbart?
De senaste dagarnas hastiga snöfall har påverkat stora delar av Sverige, men en trygg livsmedelsförsörjning gör att extremväder påverkar mindre.
När Nordiska näringsrekommendationerna uppdateras är det relevant att ställa frågan om kött är bra för oss?
Forskare på SLU konstaterar att det svenska nötköttets klimatpåverkan blir upp till 48% lägre när ekosystemtjänster inkluderas.
Sigrid Bárány har tagit fram nya recept som lär dig laga höstlamm på ett nytt sätt.
Hur får vi i oss det vi behöver i rätt mängd? Och var får vi vår näring ifrån, idag och i framtiden?
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?