
Kommer det finnas svenskt lamm till påsk?
Svenskt lamm brukar vara svårt att få tag på till påsk och i år är bristen större än vanligt. Kommer det finnas svenskt lamm att få tag på?
Svenskt lamm brukar vara svårt att få tag på till påsk och i år är bristen större än vanligt. Kommer det finnas svenskt lamm att få tag på?
En nyligen publicerad studie visade på högre andel unga tjejer som har järnbrist än tidigare forskning. Har järnbristen ökat?
Det pratas ofta om proteinskifte för att minska matens klimatpåverkan i offentliga kök. Men att byta bort exempelvis nötköttet påverkar också näringen,
framförallt järninnehållet.
Så vad händer med järnet när man byter protein?
Nu gäller det nya lagkravet som gör det lättare att veta var köttet kommer från; restauranger ska kunna berätta vilket land köttet på menyn kommer från och kravet gäller även för storhushåll som tillagar och serverar mat exempelvis i skolor, på sjukhus och äldreboenden.
Vad ska man ha för matsäck på vinterutflykten? Här ger vi tips på hur man kan tänka och vad som passar både stora och små.
Vet du varifrån köttet kommer när du äter ute på restaurang? Från 1 mars måste alla restauranger och storhushåll kunna informera om köttets ursprung.
Har du någon gång hört att man får cancer av kött? Ligger det någon sanning i det påståendet eller hur är det egentligen? Får man cancer av kött?
Har du haft svårt att köpa nötkött på sista tiden? Har vi en köttbrist i Sverige, och vad beror det i sådana fall på?
Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplade till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?