Aktuellt

Aktuellt

Korv för hela slanten denna vecka

Svenskt Kött är tillsammans med Från Sverige och LRF stolt partner till Årets Kock – svenska mästerskapet i professionell matlagning. Denna vecka, under finalen av Årets Kock, är en av tävlingsuppgifterna att göra korv. Därför vill vi så klart passa på att lyfta denna fantastiska råvara.

Följ Årets Kock tillsammans med Matgeek och Svenskt Kött

Finalen av Årets kock går av stapeln inom kort. Under två intensiva dagar tävlar finalisterna i Annexet på Globen i Stockholm. Svenskt Kött samarbetar med youtubern Johan “Matgeek” Hedberg som filmar och sänder direkt från tävlingen. Följ hans kanaler för att se vad som händer under tävlingsdagarna.

Äldre artiklar

Nyår – en lektion i Köttskolan

Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj. 

Var resursklok – omvandla julresterna till nya maträtter

Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna 

Stort exportgenombrott: Kina öppnar för svenskt griskött

Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.

Julkrönika: Svenska jultraditioner

Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?

Elisabet Qvarford kommenterar ”Köttets lustar”

I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.