Är järnbrist vanligt?
Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.
Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.
Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?
I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.
Allt fler prioriterar och lyfter svenska livsmedel i måltiderna inom skola, vård och omsorg.
För första gången sen 2021 är svenska råvaror viktigast när man väljer mat till julbordet. Och favoriten att äta – julskinka!
Behöver du middagsinspiration i höstmörkret? Här är sex nya recept med svenskt kött och svenska råvaror i säsong som räddar vardagen!
Branschen har ett stort behov av personer med kompetens inom slakt, styckning och chark. Och många jobbmöjligheter för den som har utbildning.
Här hittar du tips och recept som passar för både höstlov och Halloween – med svenskt kött så klart.
Vilka av vinnarna i Chark-SM är det som har svensk köttråvara? Här hittar du hela listan!
Nyårsafton är en kväll när många vill bjuda på extra festlig mat och dryck. Oxfilé är populärt men det kan vara spännande att pröva någon ny detalj.
Att slänga mat är extremt dåligt för klimatet. Men vi vet alla också att det kan vara svårt att beräkna hur mycket mat som går åt när man bjuder på buffé som julbordet till exempel. Här får du tips på hur du kan ta tillvara på julresterna
Kina, en av världens snabbast växande marknader, har nu ett utkast färdigt som är första steget för ett landsgodkännande för import av griskött från Sverige. För svenska grisuppfödare kan det innebära ökade inkomster på 150 miljoner kronor per år.
Julkrönika av Jens Linder om julens historia, myt och tradition. Vad är nytillkomna inslag i svenskarnas julfirande och vad har vi gjort sen vikingatiden?