Köpa kött

Köpa köttfärs

Köttfärs är ett känsligt livsmedel, som lätt angrips av bakterier, eftersom den är så finfördelad. Var extra uppmärksam när du hanterar köttfärs.

Läs mer

Köpa kalvkött

Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna för kalv och hur mycket du behöver köpa.

Läs mer

Köpa nötkött

Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna av nötkött och hur mycket du behöver köpa.

Läs mer

Köpa lammkött

Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna och hur mycket du behöver köpa när du ska laga lamm.

Läs mer

Amerikanska styckningsdetaljer på svenska

I världens olika matkulturer har människan utvecklat olika sätt att dela och tillaga köttet från de slaktade djuren. Som hjälp på traven att hitta rätt bland alla olika benämningar finns här en ordlista med översättning från amerikanska till svenska. I menyn till höger finns mer information om detaljer av nöt och gris.

Läs mer

Tillsatser i charkprodukter

En tillsats är ett ämne som i sig självt normalt inte konsumeras som livsmedel. Är ämnet tillfört ett livsmedel ska det vara avsiktligt och för ett specifikt ändamål.

Läs mer

Inköpsmängd per portion

När du står i butiken kan det vara svårt att avgöra hur mycket kött du ska köpa. Ta hjälp av vår tabell för att räkna ut hur mycket du ska handla hem.

Läs mer