Köpa kött
Köpa köttfärs
Köttfärs är ett känsligt livsmedel, som lätt angrips av bakterier, eftersom den är så finfördelad. Var extra uppmärksam när du hanterar köttfärs.
Köpa kalvkött
Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna för kalv och hur mycket du behöver köpa.
Köpa griskött
En guide till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna och hur mycket du behöver köpa.
Köpa nötkött
Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna av nötkött och hur mycket du behöver köpa.
Köpa lammkött
Här är guiden till dig som vill veta mera om de olika styckningsdetaljerna och hur mycket du behöver köpa när du ska laga lamm.
Hur vet man att köttet är fritt från bakterier och andra smittämnen?
Svenskt kött är säkert ur konsumtionssynpunkt och fritt från hormoner. Men hur vet man om köttet är fritt från bakterier och andra smittämnen?
Tillsatser i charkprodukter
En tillsats är ett ämne som i sig självt normalt inte konsumeras som livsmedel. Är ämnet tillfört ett livsmedel ska det vara avsiktligt och för ett specifikt ändamål.
Förpackning och märkning av kött
Det finns olika typer av förpackningar för kött och typen av förpackning kan påverka köttets kvalitet på olika sätt.
Inköpsmängd per portion
När du står i butiken kan det vara svårt att avgöra hur mycket kött du ska köpa. Ta hjälp av vår tabell för att räkna ut hur mycket du ska handla hem.
Kött från Sverige
Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.