Inköpsmängd per portion

När du står i butiken kan det vara svårt att avgöra hur mycket kött du ska köpa. Ta hjälp av vår tabell för att räkna ut hur mycket du ska handla hem.

Inköpsmängd per portion, gram

Kött1 port4 port
Färskt, rimmat och djupfryst kött
benfritt100–125g400–500g
med ben125–175g500–700g
med mycket ben175–200g700-800g
Köttfärs  75–100g300–400g
Lever, tunga, njure100g400g
Grislägg med ben250g 1 kg
Rökt kött
Kassler, benfri100g400g
Kassler, med ben125g500g
Skinka75g300g
Bacon75g75g
Charkvaror
Korv (ex falukorv)100g400g
Isterband125g500g
Pölsa125–175g500–700g
Blodpudding150g600g
Sylta125–175g500–700g
Pålägg (till smörgås)15g 60g
Kokt eller stekt kött
benfritt 60–75g 240–300g
med ben 75–100g 300–400g
med mycket ben 125–150g500–600g
Färsrätter100g 400g
Färdiga rätter
Köttfärssås150g600g
Köttgryta 150g600g
Pytt i panna  250–350g1–1,4 kg
Scroll to Top