Inköpsmängd per portion

När du står i butiken kan det vara svårt att avgöra hur mycket kött du ska köpa. Ta hjälp av vår tabell för att räkna ut hur mycket du ska handla hem.

Inköpsmängd per portion, gram

Kött 
1 port       
4 port

Färskt, rimmat och djupfryst kött    
 
 

benfritt
100-125
400-500

med ben
125-175
500-700

med mycket ben
175-200
700-800

 
 
 

Köttfärs
75-100
300-400

Lever, tunga, njure
100
400

Grislägg med ben
250
1 kg

 
 
 

Rökt kött
 
 

Kassler, benfri
100
400

Kassler, med ben
125
500

Skinka
75
300

Bacon
75
300

 
 
 

Charkvaror
 
 

Korv (t ex falukorv)
100
400

Isterband
125
500

Pölsa
125-175
500-700

Blodpudding
150
600

Sylta
125-175
500-700

Pålägg (till smörgås)
15
60

 
 
 

Kokt eller stekt kött
 
 

Kött
 
 

benfritt
60-75
240-300

med ben
75-100
300-400

med mycket ben
125-150
500-600

Färsrätter
100
400

 
 
 

Färdiga rätter
 
 

Köttfärssås
150
600

Köttgryta
150
600

Pytt i panna
250-350
 1-1,4 kg

Scroll to Top