Inköpsmängd per portion, gram
Kött | 1 port | 4 port |
Färskt, rimmat och djupfryst kött | ||
benfritt | 100–125g | 400–500g |
med ben | 125–175g | 500–700g |
med mycket ben | 175–200g | 700-800g |
Köttfärs | 75–100g | 300–400g |
Lever, tunga, njure | 100g | 400g |
Grislägg med ben | 250g | 1 kg |
Rökt kött | ||
Kassler, benfri | 100g | 400g |
Kassler, med ben | 125g | 500g |
Skinka | 75g | 300g |
Bacon | 75g | 75g |
Charkvaror | ||
Korv (ex falukorv) | 100g | 400g |
Isterband | 125g | 500g |
Pölsa | 125–175g | 500–700g |
Blodpudding | 150g | 600g |
Sylta | 125–175g | 500–700g |
Pålägg (till smörgås) | 15g | 60g |
Kokt eller stekt kött | ||
benfritt | 60–75g | 240–300g |
med ben | 75–100g | 300–400g |
med mycket ben | 125–150g | 500–600g |
Färsrätter | 100g | 400g |
Färdiga rätter | ||
Köttfärssås | 150g | 600g |
Köttgryta | 150g | 600g |
Pytt i panna | 250–350g | 1–1,4 kg |