Köpa, tillaga och förvara kött

Lamm styckning

Styckningsdetaljer

Här finns fakta om alla styckningsdetaljer av gris, nöt, lamm och kalv. Var de sitter på djuret, hur man tillagar dem på bästa sätt och så förstås tillhörande recept.

Oxkind i ugnsform

Recept

Letar du efter ett recept med kött? Här hittar du våra goda recept med nötkött, lammkött, fläskkött, köttfärs och charkuterier. Såväl enkla som festliga.

Grilla svenskt

Grilla svenskt

Här bjuder vi på tips och smarta knep till när du ska grilla svenskt. Dessutom hittar du Martin Moses härliga och goda grillrecept. Perfekt till sommaren!

Charkuterier

Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Förvara kött

Förvara kött

Vad är skillnaden mellan bäst-före-dag och sista förbrukningsdag och hur länge kan man förvara kött i kyl och frys?

Köpa kött

Här hittar du guider med att man behöver veta när man ska köpa kött – nötkött, griskött, kalv, köttfärs, lammkött såväl som vad köttet heter på amerikanska.

Kött från Sverige

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Köttkvalitet

Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Laga kött

Ska du grilla, göra en gryta, koka kött eller bräsera eller grytsteka? Här hittar du alla tips och knep när du ska laga kött.

Scroll to Top