Köpa, tillaga och förvara kött

Alla styckningsdetaljer
Här kan du lära dig mer om de olika styckningsdetaljerna från gris, nöt, lamm och kalv.

Recept
Letar du efter ett recept med kött? Här hittar du våra goda recept med nötkött, lammkött, fläskkött, köttfärs och charkuterier. Såväl enkla som festliga.

Grilla svenskt
Här bjuder vi på tips och smarta knep till när du ska grilla svenskt. Perfekt till sommaren!

Charkuterier
Vad finns det egentligen att säga om svenska charkuterier som falukorv, leverpastej och rökt skinka? Hur mycket som helst om du frågar oss!

Förvara kött
Vad är skillnaden mellan bäst-före-dag och sista förbrukningsdag och hur länge kan man förvara kött i kyl och frys?

Köpa kött
Här hittar du guider med att man behöver veta när man ska köpa kött – nötkött, griskött, kalv, köttfärs, lammkött såväl som vad köttet heter på amerikanska.

Kött från Sverige
Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Köttkvalitet
Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar tillsammans en unik produkt.

Laga kött
Ska du grilla, göra en gryta, koka kött eller bräsera eller grytsteka? Här hittar du alla tips och knep när du ska laga kött.