Vi sponsrar

Svenskt Kött och svensk gastronomi = sant! Svenskt Kött stödjer kocktävlingar, dagligvaruhandelns gala och andra gastronomiska satsningar som handlar om svenskt kött och svenska charkuterier.

Svenskt kött är en del av det svenska köket, både hemma och vid professionell matlagning på internationell elitnivå. För att stödja den fortsatta utvecklingen av svensk matlagningskonst tar vi både egna initiativ och sponsrar gemensamma svenska satsningar.


Stellagalan Logotyp

Stellagalan

Stellagalan är Sveriges första gastronomiska gala enbart för kvinnor. Genom Stellagalan vill man lyfta kvinnliga proffs som kan bidra till att utveckla svensk gastronomi, se till att Sverige får fler kvinnliga förebilder som kan attrahera unga tjejer samt visa att det går att bygga ett bra arbetsliv i restaurangbranschen.

Dagligvarugalan 2020

Dagligvarugalan

Svenskt kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan, Sveriges största tävling för dagligvarubranschen med 16 kategorier. Galan arrangeras av Fri Köpenskap.


Exceptionell råvara Logotyp

Exceptionell råvara

Exceptionell Råvara är ett kvalitetsorienterat, brett och inkluderande initiativ för att utveckla den moderna gastronomin och förse den växande skaran restauranger på toppnivå med råvaror som är unika för Sverige. Exceptionell Råvara startades 2011 av kocken Björn Frantzén och journalisten Mattias Kroon och syftet är att kockar och bönder ska samarbeta för att gemensamt utveckla exceptionella svenska råvaror.

Chark-SM Logotyp

Chark-SM

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser, räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang och har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är bra charkuterier.


TCS Lidingöloppet

30 km är världens största terränglopp som arrangeras på Lidingö varje år och en del av ”En svensk klassiker”. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Scroll to Top