Gulasch med gnocchi
Fredagsmys med tacos eller annan plockmat, där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar, är alltid populärt. Så varför inte servera en gulasch med gnocchi på det här trevliga och praktiska sättet?
Fredagsmys med tacos eller annan plockmat, där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar, är alltid populärt. Så varför inte servera en gulasch med gnocchi på det här trevliga och praktiska sättet?
400 g högrev, i 3×3 cm tärningar
1 tsk salt
malen svartpeppar från kvarn
3 msk olja neutral rapsolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 morot, i små tärningar
1 tsk chiliflakes
½ tsk kumminfrön
½ tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 msk konc oxfond eller 1 buljongtärning
½ citron, saften
Till servering:
2 röda paprikor, tärnade
1 knippa bladpersilja, finhackad
inlagd gurka eller annan pickles
2 dl crème fraiche
riven smakrik ost
350 g potatisgnocchi
olivolja
Gulasch: Krydda köttet med salt och peppar. Fräs köttet i omgångar i olja på medelvärme. Lägg efter hand över i en gryta. Mjukstek lök och vitlök i fettet från köttet. Tillsätt morot och stek i ytterligare 4–5 min. Lägg i kummin, paprikapulver, chiliflakes och tomatpuré, fräs någon minut.
Lägg över de kryddade grönsakerna i grytan. Tillsätt vatten och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda försiktigt under lock i minst 1 timme, gärna längre. Smaka av och justera kryddningen med salt, peppar och citronsaft.
Lägg upp grönsaker, crème fraiche och riven ost till servering i små skålar. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lägg över i en serveringsskål och ringla över lite olivolja.
Servering: Servera gulaschen med gnocchi och tillbehören vid sidan om i småskålar.