
Boeuf bourguignon femti-femti med blomkålsmos
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor är en riktig svensk husmansklassiker. Här hittar du receptet på svensk kalops och tips på kött att välja.
Husmanskost på nytt sätt. Förr redde man alltid såser med vetemjöl, nu kan du mixa grönsaker istället och få en tjock och mustig sås även utan mjöl.
En mustig gryta med inspiration från Belgien. Här får köttet sjuda i smakrikt mörkt öl och såsen reds med bröd.
Denna chili con carne med högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Den är också lite lyxigare än den klassiska varianten med köttfärs.
Den här snabblagade middagen fixar du till när du har rester av tillagad högrev.
Vinbonden kokar självklart sina grytbitar i rött vin. Märgpipa eller bog behöver sjuda länge innan köttet är mört, vilket ger en mustig gryta med fin smak.
Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta.
Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg …
En härlig allt i ett-gryta med kött, grönsaker och rotfrukter.
En klassisk köttgryta med inspiration från Bourgogne. Enligt kokboksförfattaren Julia Child’s rekommendationer ska du använda ett kraftigt rött vin i grytan, Beaujolais, Cotes du Rhone eller Bourgogne.