Grytbitar

Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor är en riktig svensk husmansklassiker. Här hittar du receptet på svensk kalops och tips på kött att välja.

Skånsk kalops

Husmanskost på nytt sätt. Förr redde man alltid såser med vetemjöl, nu kan du mixa grönsaker istället och få en tjock och mustig sås även utan mjöl.

Belgisk ölgryta

En mustig gryta med inspiration från Belgien. Här får köttet sjuda i smakrikt mörkt öl och såsen reds med bröd.

Chili con carne med högrev

Denna chili con carne med högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Den är också lite lyxigare än den klassiska varianten med köttfärs.

Vinbondens köttgryta

Vinbonden kokar självklart sina grytbitar i rött vin. Märgpipa eller bog behöver sjuda länge innan köttet är mört, vilket ger en mustig gryta med fin smak. 

Kött- och kikärtsgryta med couscous

Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta. 

Ölbräserad gryta med kantareller

Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg …

Boeuf bourguignon- burgundisk köttgryta

En klassisk köttgryta med inspiration från Bourgogne. Enligt kokboksförfattaren Julia Child’s rekommendationer ska du använda ett kraftigt rött vin i grytan, Beaujolais, Cotes du Rhone eller Bourgogne.

Rulla till toppen