Torka köttet ordentligt med hushållspapper. Vänd sedan i en blandning av mjöl, salt och svartpeppar. Bryn köttet i hälften av oljan och smöret så det får fin färg. Lägg över i en gryta. Tillsätt mer matfett och stek lök, vitlök och morot, tillsätt timjan mot slutet och lägg sedan över i grytan.
Häll på vinet och hälften av buljongen. Låt grytan sjuda cirka 1–1 ½ timme, eller tills köttet är mört och lätt faller sönder. Spä med mer vatten om det behövs. Skär svampen i ”kvartar” och stek i smör och olivolja tills den mjuknar. Rör ner i grytan. Låt allt koka ihop.
Blomkålsmos: Koka blomkål och potatis 8–10 min i lättsaltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av och mixa allt i matberedare tillsammans med smör, mjölk, salt och svartpeppar tills du får ett fluffigt mos. Vänd ner timjan.
Servering: Servera grytan med blomkålsmos.