Fläsklägg med rotmos och grönkålssallad
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
Ramen, som är en japansk soppa, är gott att servera som värmande middag. Denna ramen med chashu passar både till helg och vardag.
En lågtempad nötstek i ugn med potatispuré och svampsås passar fint till helgen. Hemligheten till en mör stek är att tillaga den på lägre temperatur.
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Spartips! Testa grillad högrev med grillad potatissallad. Högreven tillagas med en reverse sear och blir nästan som en entrecote.
Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.
Detta recept på bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs är lite som en öppen taco. Karrén behöver sex timmar i ugnen, så här gäller planering.
Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
För dig som tar dina mackor på största allvar kommer här ett recept på en riktig gourmet-macka med fläskstek, rödkål och äpple som är fullproppad av smak!
Southern fried griskind med honungs- och senapsdipp kan serveras som smårätt, förrätt eller som en del av en buffé.
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.