Tagine: Blanda samman ras el hanout, vitlök, salt, peppar, olivolja och korianderfrön i en bunke. Vänd ner köttet och blanda noga. Bryn köttet väl i en stor stekgryta. När det har fått färg, tillsätt morötter, pumpa, lök och chili och fräs alltsammans. Tillsätt buljongen och tomaterna, koka upp och sänk värmen till låg. Låt det sjuda under lock i ca 1 ½ timme, eller tills köttet är mört.
Bulgursallad: Koka upp vattnet, lägg ner bulgur tillsätt olivolja och salt. Rör om, stäng sedan av värmen och lägg på lock på kastrullen. Låt det dra i 15 minuter. Blanda ihop bulguren med persilja, vårlök, pumpafrön, apelsin, salt och peppar.
Servering: Tillsätt de torkade aprikoserna i grytan, smaka av och justera eventuellt kryddningen med salt och peppar. Servera taginen med bulgursallad, yoghurt och koriander.