Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad
Ingredienser
4 portioner
Skinkfärsbullar:
400 g skinkfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
170 g kräftstjärtar, skalade
grillolja
grillspett av trä, blötlagda
Dilltopping:
2 dl crème fraiche
1 dl dill, grovskuren
½ citron, skal och saft
½ dl röd stenbitsrom
salt och grovmalen svartpeppar
Bulgursallad:
3 dl bulgur
3 dl vatten
½ dl chilisås
500 g sockerärter
100 g färsk spenat, strimlad
1 röd chili, finhackad
2 citroner
Gör så här
Skinkfärsbullar:
Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, lök och vitlök. Rör ner ägg, salt och peppar. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i kokande vatten. Sjud tills de flyter upp, ca 5 minuter.
Varva köttbullar och kräftstjärtar på spett och pensla med grillolja. Grilla ca 10 minuter på grill eller i panna strax för servering. Vänd spetten någon gång under tiden.
Dilltopping:
Blanda samman crème fraiche, dill, citron, rom, salt och peppar.
Bulgursallad:
Koka upp vatten och tillsätt chilisås. Lägg i bulgur och låt svälla ca 10 minuter. Förväll ärterna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten. Blanda alla ingredienser strax före servering.
Servera med en citronhalva per portion.