Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad | Svenskt Kött

Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad

Ingredienser

4 portioner

Skinkfärsbullar:
400 g skinkfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

170 g kräftstjärtar, skalade
grillolja
grillspett av trä, blötlagda

Dilltopping:
2 dl crème fraiche
1 dl dill, grovskuren
½ citron, skal och saft
½ dl röd stenbitsrom
salt och grovmalen svartpeppar

Bulgursallad:
3 dl bulgur
3 dl vatten
½ dl chilisås
500 g sockerärter
100 g färsk spenat, strimlad
1 röd chili, finhackad

2 citroner

Gör så här

Skinkfärsbullar:

Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, lök och vitlök. Rör ner ägg, salt och peppar. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i kokande vatten. Sjud tills de flyter upp, ca 5 minuter.

Varva köttbullar och kräftstjärtar på spett och pensla med grillolja. Grilla ca 10 minuter på grill eller i panna strax för servering. Vänd spetten någon gång under tiden.

Dilltopping:

Blanda samman crème fraiche, dill, citron, rom, salt och peppar.

Bulgursallad:

Koka upp vatten och tillsätt chilisås. Lägg i bulgur och låt svälla ca 10 minuter. Förväll ärterna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten. Blanda alla ingredienser strax före servering.

Servera med en citronhalva per portion.

FLER RECEPT

Rulla till toppen