Grillspett med skinkfärsbullar och kräftstjärtar, dilltopping och bulgursallad

Ingredienser

4 portioner

Skinkfärsbullar:
400 g skinkfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

170 g kräftstjärtar, skalade
grillolja
grillspett av trä, blötlagda

Dilltopping:
2 dl crème fraiche
1 dl dill, grovskuren
½ citron, skal och saft
½ dl röd stenbitsrom
salt och grovmalen svartpeppar

Bulgursallad:
3 dl bulgur
3 dl vatten
½ dl chilisås
500 g sockerärter
100 g färsk spenat, strimlad
1 röd chili, finhackad

2 citroner

Gör så här

Skinkfärsbullar:

Blanda samman färs, ströbröd, mjölk, lök och vitlök. Rör ner ägg, salt och peppar. Forma små köttbullar, ca 10 g, och lägg dem i kokande vatten. Sjud tills de flyter upp, ca 5 minuter.

Varva köttbullar och kräftstjärtar på spett och pensla med grillolja. Grilla ca 10 minuter på grill eller i panna strax för servering. Vänd spetten någon gång under tiden.

Dilltopping:

Blanda samman crème fraiche, dill, citron, rom, salt och peppar.

Bulgursallad:

Koka upp vatten och tillsätt chilisås. Lägg i bulgur och låt svälla ca 10 minuter. Förväll ärterna i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten. Blanda alla ingredienser strax före servering.

Servera med en citronhalva per portion.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top