Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.

Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.
4 portioner
400 g lammfärs
1 gul lök, hackad
1 kokt potatis, riven
½ ask djupfrysta örtkryddor provencale (35 g)
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i
Gurkyoghurt:
2 dl matyoghurt
½ gurka, skalad, urkärnad, grovriven
1 tsk salt
Bulgursallad:
2 dl bulgur
1 purjolök, finstrimlad
2 tomater, fintärnade
2 dl persilja, hackad
½ dl färsk mynta, hackad
3 msk tomatpuré
2 msk citronsaft
1 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
4 citronklyftor
Till servering:
lättkokta morötter
Blanda samman ingredienserna till gurkyoghurten och låt dra i kyl ca 1 timme.
Lägg bulgurkornen till salladen i en skål och täck med kallt vatten. Låt ligga i blöt 30 minuter. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till järpar.
Bulgursallad:
Låt bulgurkornen rinna av och blanda sedan samman med purjolök, tomat, persilja, mynta, tomatpuré och citronsaft. Krydda med chilipulver och svartpeppar.
Stek järparna i smör, ca 3 minuter per sida. Lägg citronklyftorna på bulgursalladen. Servera salladen till järparna och lättkokta morötter.