Allt lammkött

Talg av Lamm

Talg av lam

Lammtalg är ett utmärkt stekfett eftersom det tål
hög värme.

Tunnbringa av Lamm

Lammtunnbringa

Lammtunnbringa är nedre, bakre delen av bröstkorgen. Den kallas också ibland för slaksida.

Lunchstek av Lamm

Trippelstek av lamm

Den benfria trippelstek är en smart, lite nyare lammdetalj som består av delar av ytterlår, fransyska och rulle. Det är ett mört och smakrikt kött.

Tunga av Lamm

Lammtunga

Tunga av lamm med sin rena köttig smak kan serveras med
exempelvis bulgur eller linser som smaksatts med citron och persilja.

Ytterfilé av Lamm

Lammytterfilé

Lammytterfilé tillhör den finare festmaten, både i hemmen och på restaurang. Det är mört men smakar ändå förhållandevis fylligt. Det serveras rosa eller rött med en knaprig stekyta. Ibland också saltinbakad, deginbakad och som sauté.

Stek av Lamm

Lammstek

Lammstek är förstklassig, omtyckt och lättlagad styckdetalj som kan serveras varm eller kall, med ben eller urbenad, med fina såser eller till sallader eller klyftpotatis. Det är en av påskens höjdpunkter i många hem, här och i andra länder. Den blir ofta saftig eftersom köttet är tämligen finmarmorerat.

Sadel av Lamm

Lammsadel

Lammets sadel är en lyxig styckdetalj som passar till extra högtidliga middagar. Det är förstås lammets ryggparti som lämnas hel och består av filé, ytterfilé och revben.

Rygg av Lamm

Lammrygg och hals

Lammrygg består av hals och nacke. Det är ett marmorerat och saftigt kött och urbenad mittbit av rygg är en mycket prisvärd och mör.

Rulla till toppen