De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris.

De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris.
4 portioner
500 g lammfärs, kyld
2 dl grädde, kyld
4 äggulor, kylda
½ dl färsk salvia, hackad
1 tsk salt 1 krm svartpeppar
1 dl ströbröd
smör till stekning
Sparris- och potatissallad:
750 g färskpotatis, kokt
300 g färsk grön sparris, i bitar
salt
250 g körsbärstomater, halverade
Dressing:
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk fransk senap
gourmetsalt
svartpeppar
Till servering:
2 msk grovskuren gräslök
Rör ner grädden i färsen, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Krydda med salvia, salt och peppar. Forma 4 stora biffar, doppa dem i ströbröd och lägg på en skärbräda.
Potatissallad:
Koka sparrisen knappt mjuk ca 3 minuter i saltat vatten. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Dela potatisen i bitar och blanda med sparris och tomat strax före servering. Garnera med gräslök.
Stek wallenbergarna i smör 3−4 minuter per sida. Servera dem nystekta med potatissalladen.