Den härlig sommarsallad där lammytterfilé får sällskap av matvete och krispiga rädisor.
Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad
Ingredienser
4 portioner
500 g ytterfilé av lamm (benfri kotlettrad)
salt och malen svartpeppar
2 msk smör
Sallad:
3 dl matvete
6 dl grönsaksbuljong
200 g sockerärter
1 knippa rädisor, skivade
1 knippa vårlök, strimlad
150 g jungfrusallat
Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad
Gör så här
Gnid in köttet med salt och peppar. Koka matvetet i buljong 15 minuter. Låt kornen svalna något. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
Stek köttet i smör. Låt vila i smörpapper 15 minuter. Förväll ärterna i kokande vatten någon minut. Spola dem hastigt i kallt vatten.
Servering:
Blanda samman matvetet med alla grönsaker. Skär köttet i diagonala skivor och lägg det ovanpå grönsakerna.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Ljummen lammytterfilé med somrig jordgubbs- och dinkelsallad
Lammytterfilé med grönsakscouscous
Helstekt lammytterfilé med gräddkokt brysselkål och citruskryddad potatiskaka
Lammytterfilé med rabarber och kikärter
Lammytterfilé med rödbetsbulgur och mandelrullad getost
Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky