Helstekt biff på sparris- och potatissallad med yoghurt

Ingredienser

4 portioner

500 g ryggbiff i bit

Kryddblandning:
2 msk malen sumac (finns i orientaliska affärer)
2 msk färsk mynta, hackad
2 röda spanska pepparfrukter, hackade
1 citron, saft och rivet skal
2 msk farinsocker
½ msk salt
½ tsk svartpeppar, grovmalen

Krämig citron- och honungsyoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
1 citron, rivet skal
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta, hackad
salt och malen vitpeppar

Grillad sparris och färskpotatissallad:
500 g grön sparris
1 tsk socker
2 msk olivolja
400 g färskpotatis, kokt, kall och skivad
1 kruka rucola, hackad
3 vårlökar, hackade
½ dl hackade färska örter
salt och malen vitpeppar
½ dl olivolja
2 msk pressad citronsaft

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och stek till 65°innertemperatur. Ta ut och låt svalna.

Kryddblandning:

Blanda samman sumac, mynta, spansk peppar, citronskal, citronsaft, socker, salt och peppar.

Vänd det avsvalnade köttet i kryddblandningen och marinera det 1 dygn i kylskåp.

Skiva köttet så tunt som möjligt.

Yoghurt:

Blanda samman yoghurt, citronskal, honung, vitlök, salt och peppar. Ställ kallt.

Sallad:

Värm ugnen till 275° och grill. Grilla sparrisen med socker och olivolja 5 minuter. Blanda samman sparris, potatis, rucola, vårlök, örter, salt, peppar, olivolja och citronsaft till salladen.

Servera biffen med sallad och yoghurt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top