Wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter

Denna wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter är en god middagsrätt. Minutstrimlor eller wokstrimlor är färdigstrimlat innanlår av skinka som du kan hitta i köttdisken. Om du inte hittar färdiga minutstrimlor kan du själv strimla till exempel skinkstek. 

Ingredienser

4 personer

300 g innanlår av skinka, strimlat
salt och malen vitpeppar
3 dl matvete, ca 200 g
neutral rapsolja till stekning
2 rödlökar, finskivade
1 lime, finrivet skal och saft
1 msk honung
1 krm salt
1 röd spansk peppar, finhackad
25 g färsk ingefära, riven
400 g vitkål, i grova bitar
½ dl kinesisk soja

Örtyoghurt:
½ kruka färsk koriander, 10 g
½ kruka färsk mynta, 10 g
2 dl tjock yoghurt

Gör så här

Torka av köttet med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Koka matvetet i lättsaltat vatten i 10 minuter. Ta grytan av värmen och låt vetet stå och dra. Blanda samman löken med limeskal och limesaft, honung och salt. Blanda samman koriander, mynta och yoghurt till örtyoghurten, och ställ det kallt till servering.

Hetta upp oljan i en wok eller panna på hög värme. Stek chili och ingefära ett ögonblick. Tillsätt det strimlade köttet och stek på alla sidor. Det tar 1–1½ minut. Lägg över köttet på en tallrik och håll det varmt.

Hetta upp ny olja och fräs kålen i några minuter på hög värme. Den ska falla isär lite men fortfarande vara krispig. Tillsätt rödlöken med sin marinad och matvetet. Blanda väl och smaksätt av med salt, peppar och soja. Tillsätt köttet. Kontrollera att köttet är färdigstekt genom att skära i den tjockaste strimlan och se om den är svagt rosa eller helt genomstekt. Servera genast.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top