I det indiska köket finns många recept på härliga grytor. I inlandet äter man traditionellt kött från bland annat gris, men man serverar oftast bara en liten del kött och desto mer grönsaker vid varje måltid. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd. Tycker du att grytan blir för stark, rör ner en matsked naturell yoghurt.
Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker
Ingredienser
4 personer
600 g innanlår av skinka, strimlat
1 msk neutral rapsolja
2 msk madrascurry
4 dl kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl röda linser
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ knippa salladslök, strimlad
1 röd chili, finhackad
1 zucchini, ca 300 g, i tärningar
400 g kokta kikärtor, avrunna
salt och peppar
Tillbehör:
naturell yoghurt
naanbröd
Gör så här
Torka av köttet med hushållspapper. Värm hälften av oljan i en stor gryta på hög värme. Bryn köttet i två omgångar.
Lägg tillbaka allt köttet i grytan, tillsätt curry och rör ½ minut.
Tillsätt kokosmjölk, tomater och vatten. Lägg till sist ner linserna och låt rätten sjuda under lock i 5 minuter.
Tillsätt vitlök, salladslök, chili, zucchini och kikärtor. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 2 minuter. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Servera grytan med yoghurt och naanbröd.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Quinoasallad med broccoli och strimlat innanlår av färsk skinka
Wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter
Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus
Vindaloo – indisk gryta med lammbog
Fläskschnitzel med gurkdressing, krispiga grönsaker och naanbröd
Indisk lammgryta med yoghurt