Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker | Svenskt Kött

Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka och grönsaker

I det indiska köket finns många recept på härliga grytor. I inlandet äter man traditionellt kött från bland annat gris, men man serverar oftast bara en liten del kött och desto mer grönsaker vid varje måltid. Till detta recept på Indisk gryta med strimlat innanlår av skinka serveras grytan med ris och naanbröd. Tycker du att grytan blir för stark, rör ner en matsked naturell yoghurt.

Ingredienser

4 personer

600 g innanlår av skinka, strimlat
1 msk neutral rapsolja
2 msk madrascurry
4 dl kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl röda linser
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ knippa salladslök, strimlad
1 röd chili, finhackad
1 zucchini, ca 300 g, i tärningar
400 g kokta kikärtor, avrunna
salt och peppar

Tillbehör:
naturell yoghurt
naanbröd

Gör så här

Torka av köttet med hushållspapper. Värm hälften av oljan i en stor gryta på hög värme. Bryn köttet i två omgångar.

Lägg tillbaka allt köttet i grytan, tillsätt curry och rör ½ minut.

Tillsätt kokosmjölk, tomater och vatten. Lägg till sist ner linserna och låt rätten sjuda under lock i 5 minuter.

Tillsätt vitlök, salladslök, chili, zucchini och kikärtor. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud 2 minuter. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Servera grytan med yoghurt och naanbröd.

FLER RECEPT

Rulla till toppen