Innanlår av gris

Innanlår av gris är en användbar och mångsidig styckningsdetalj som går att tillaga på många olika vis.

Innanlåret sitter på insidan av grisens lår och är nästan helt fritt från fett när det styckats ut. Innanlåret sitter oftast ihop med ytterlåret men har en helt annan struktur. Det här är en relativt platt muskel som är något mörare än ytterlåret. Den är, tack vara sin mörhet och frånvaro av senor, en styckningsdetalj som går att tillaga på en mängd olika sätt.

Tillagning

Styckningsdetaljen innanlår är användbar och mångsidig och går till exempel att grilla i tjocka skivor, rulla ihop till en fläskrulle som tillagas flera timmar i ugn, eller på indirekt värme på grillen. Det går även att skiva köttet i tunna skivor och fylla med exempelvis ost och rökt skinka, dubbelpanera och sedan steka snabbt i het panna som en värdig ersättare till Wienerschnitzeln.

Butik

Innanlår av gris finns i välsorterade livsmedelsbutiker och specialaffärer. Ibland märks denna styckdetalj tydligt som ”skinkinnanlår” för att skilja den från nötköttets motsvarighet. Titta efter märket Kött från Sverige för att vara säker på att köttet är svenskt.

Scroll to Top