Tillagning: i ugn

Rostbiff med lingon-BBQ och sellerislaw

Gnid in rostbiffen med en härlig kryddblanding innan du steker den i ugnen. Goda tillbehör till köttet är en spännande sallad på strimlad rotselleri och lingon med smak från BBQ-sås. Receptet kan med fördel dubbleras. Recept av Andreas Hedlund, Årets Kock 2012.

Läs mer

Stekt lammfilé med rödvinssås

Lammfilé är något av det absolut möraste kött du kan smaka. Filéerna är tunna och smala, inte att förväxla med ytterfilén, som egentligen är putsad kotlettrad av lamm. För att filén inte ska bli torr under tillagningen passar det bra att binda upp dem två och två innan man steker.

Läs mer

Helstekt lammentrecôte med kryddsmör

Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lammentrecote i hel bit. Sedan ett tag tillbaka har vi kunnat köpa entrecote av lamm, och självklart är styckningsdetaljen mycket mindre än en entrecote av nöt. Servera köttet med ett hemgjort kryddsmör.

Läs mer

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Lammrostbiff har börjat styckas ut och säljas på allt fler ställen. Och vad passar till, om inte potatisgratäng? Väljer du en rostbiff med kappa steker du den med fördel med fettsidan neråt i pannan först. Fettet smälter då ner och ger ett gott fett att steka i och man behöver inte tillsätta extra smör eller olja. Skär gärna skåror i fettsidan innan du steker köttet så släpper den ifrån sig fettet lättare. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av lammrostbiff i bit. 

Läs mer
Scroll to Top