Läskig tacospindel

Vill du bara laga en god och kul rätt till Halloween som uppskattas av både stora och små så kan du inte misslyckas med en god, rolig och lite läskig tacospindel. Vivi Wallin, som bland annat driver bloggarna Fixa Själv och Mammasanningar, är kreatören bakom det här Halloweenreceptet.

Vivi Wallin har skapat tre barnvänliga Halloweenrecept åt Svenskt Kött, en läskig tacospindel, ett recept på mumiekorvar och ett recept på ögonsnacks. Vi passade på att prata lite med Vivi om var hon hittar inspiration till recepten. 

Var hittade du inspirationen till Halloweenrecepten? 

Jag är ständigt på jakt efter inspiration och experimenterar mycket i köket. Dessutom ser jag en del på utländska sidor som jag vill prova och gör en egen variant på det. 

Hur brukar du fira Halloween? 

När barnen var yngre gick de Bus eller Godis. Nuförtiden blir det mest god mat och härligt häng med vänner och familj. Jag gillar att laga säsongsanpassad rustik höstmat, som grytor och ugnsbakade rotfrukter.  

Ingredienser

4 portioner

400 g svensk nötfärs
1 påse tacokryddor
2 förpackningar färdig pizzadeg
2 ätbara ögon

Gör så här

Sätt ugnen på 220 grader.

Stek färsen med smör i en stekpanna ca 5 minuter. Rör ner kryddmix och vatten och låt koka upp enligt instruktionerna på kryddpåsen.

Rulla ut den ena pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela färsen över degen och lägg den andra pizzadegen ovanpå.

Skär formen av en spindel (se film) och snurra benen. Grädda i 15 minuter tills spindeln är gyllene.

Låt svalna något innan du placerar ögonen på spindeln.

Serveringsförslag: En läskig tacospindel är god att servera med typiska tillbehör på tacos som sallad på tomat och gurka, gräddfil och salsa. Testa gärna att göra en ärtmole till, det vill säga guacamole på svenska gröna ärtor.

» Se Vivi Wallins instruktionsfilm på instagram

Vivi Wallin

Receptet är skapat av Vivi Wallin

Varför ska man välja svenskt nötkött?

Visste du att vi behöver fler betande djur för att rädda den biologiska mångfalden? Hagmarker där betesdjur vistats länge och som inte plöjts under en längre tid, så kallade naturbetesmarker, har en stor artrikedom och kan ha över 40 arter på en kvadratmeter. Naturbetesmarker kan vara lika artrika som regnskogen och är livsmiljön för många utrotningshotade arter. Beteshagen är ett hem för många växtarter men också mängder av fjärilar, skalbaggar, bin och fåglar. För att bevara biologisk mångfald och ett bördigt landskap behövs ungefär ett nötdjur per hektar.

Om dessa betesmarker inte vårdas av betande djur försvinner den floran och faunan. Enligt Naturvårdsverket behövs fler betande djur för att klara Sveriges miljömål om biologisk mångfald.

» Läs mer om varför du ska välja svenskt nötkött här

FLER RECEPT

Rulla till toppen