
Fransyska av skinka med ratatouille
Fransyska förknippas oftast med nötkött, men styckas även ut från gris. Här blir det en fransyska av skinka med ratatouille och en krispig sallad.
Fransyska förknippas oftast med nötkött, men styckas även ut från gris. Här blir det en fransyska av skinka med ratatouille och en krispig sallad.
Pulled pork är en favorit för många. Varför inte krydda på ett nytt sätt?Prova denna pulled pork i pitabröd med yoghurt och grillad aubergine.
Denna pasta bambini med spenat och knaprigt bacon är en snabblagad pasta. Perfekt som enkel sommar eller vårmiddag när man vill ha något enkelt.
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Rårakor som steks frasiga i fläskflott och serveras med knaprigt stekt sidfläsk och fräscht syrliga lingon.
I södra Sverige innehåller köttbullarna ofta fläskfärs. Ju längre norr ut man kommer, desto mer nötfärs är det i köttbullarna. De här gör du på hälften fläskfärs, hälften nötfärs. Det här receptet är helt glutenfritt.
Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.
Fredagens tacos får en härlig tvist av svensk sommar när du serverar dessa flankstekstacos med bondböns-guacamole och sötsyrlig rabarbersalsa.
Emilia Nilsson har tagit fram ett juvligt recept på julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot.
Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.
Fläskkotlett med crunch är en rätt där äpple, senap och honung är goda kamrater till griskött, och där köttet får sällskap av alla smakerna.
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.