Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad | Svenskt Kött

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Ersätt hälften av köttet med bönor i de här läckra rullarna. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Du kan välja borlottibönor, svarta bönor eller svenska bondbönor. Gott och mättande!

Ingredienser

4 personer

Enchiladas femti-femti:
250 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, fintärnad
1 nypa chiliflakes
2–3 tsk tacokrydda
400 g kokta borlottibönor (2 paket), avrunna
1–2 msk vatten
6–8 tortillabröd 

Gratängsås:
½ dl vatten
1 msk koncentrerad oxfond eller 1 buljongtärning,
2 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 dl riven smakrik ost som cheddar 

Tomatsalsa:
250 g körsbärstomater, tärnade
1 schalottenlök, finhackad
½ lime, saften
2 msk olivolja
salt och malen svartpeppar
½ kruka färsk koriander, grovhackad 

Rödkålssallad:
200 g rödkål
1 lime, saften
1 tsk salt och malen svartpeppar från kvarn
1 msk rostade sesamfrön 

Du behöver också:
mandolin eller vass kniv 

Gör så här

Enchiladas: Värm ugnen till 175°. Smör en ugnssäker form. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Mjukstek lök och vitlök, lägg i morotstärningar och stek i ytterligare 4  5 minuter. Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt chiliflakes och tacokrydda och rör om ordentligt. Rör ner bönorna och ett par matskedar vatten. Låt koka upp. Krydda med salt och pepparRulla in köttfärsblandningen i tortillabröd. Lägg över i formen med skarven neråt.  

Gratängsås: Häll vattnet i en kastrull och tillsätt konc fond eller buljongtärning. Koka upp rör ner crème fraiche och tomatpuré. Häll buljongen över rullarna i formen och strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen 20 min. 

Tomatsallad: Lägg tomater och lök i en skål och blanda samman med olivolja, limesaft, salt och peppar. Vänd ner koriandern strax före servering.  

Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint, gärna med mandolin. Blanda ner limesaft i kålen och massera den lite så att den mjuknar. Krydda med salt och svartpeppar. Strö över sesamfrön. 

Servering: Servera enchiladas med tomatsalsa och rödkålssallad.  

FLER RECEPT

Rulla till toppen