4 personer
Enchiladas femti-femti:
250 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot, fintärnad
1 nypa chiliflakes
2–3 tsk tacokrydda
400 g kokta borlottibönor (2 paket), avrunna
1–2 msk vatten
6–8 tortillabröd
Gratängsås:
2 ½ dl vatten
1 msk koncentrerad oxfond eller 1 buljongtärning,
2 dl crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 dl riven smakrik ost som cheddar
Tomatsalsa:
250 g körsbärstomater, tärnade
1 schalottenlök, finhackad
½ lime, saften
2 msk olivolja
salt och malen svartpeppar
½ kruka färsk koriander, grovhackad
Rödkålssallad:
200 g rödkål
1 lime, saften
1 tsk salt och malen svartpeppar från kvarn
1 msk rostade sesamfrön
Du behöver också:
mandolin eller vass kniv