En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa.
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen svartpeppar
1 msk smör
Tomatsalsa:
3 tomater, urkärnade, tärnade
2 msk färsk basilika, hackad
3 msk olivolja
1 tsk socker
salt och vitpeppar
Till servering:
4 pitabröd
4 blad kruksallat
150 g brieost, skivad
1 rödlök, i ringar
Gör så här
Blanda samman färs, salt och peppar. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare och skär ett rutmönster i biffarna. Stek eller grilla ca 3 minuter per sida.
Tomatsalsa:
Blanda tomater, basilika, olja och socker. Krydda med salt och peppar.
Värm bröden lätt i ugn eller mikro och fyll dem med sallat, hamburgare, ost, rödlök och salsa.