Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. För att få riktigt fint skav fryser du in köttet och tinar till hälften innan du skär det tunt.
Nötskav av fransyska i pitabröd

Ingredienser
4 portioner
500 g av platta fransyskan
1 msk smör
1 ½ tsk malen spiskummin
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Lökfräs:
2 medelstora gula lökar, skivade
1 msk smör
½ syrligt äpple, tärnat
Sås:
¾ dl matyoghurt
1 ½ msk tomatchili-sås eller sriracha-sås
Till servering:
4 pitabröd
salladsblad
tomater, skivade
Gör så här
Frys in köttet och tina det sedan till hälften. Skär det till skav med hjälp av en vass kniv.
Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ svalt till servering. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.
Lökfräs:
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg ner löken. Sänk värmen till låg och stek löken mjuk. Tillsätt äpple.
Stek skavet hastigt i smör och krydda med spiskummin, salt och peppar.
Servering:
Öppna bröden och fyll dem med sallad, skav, lökfräs och tomater. Toppa med såsen eller servera till.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email