Typ av måltid: Mackor

Texas Cheese Steak Sandwich

När man styckar rostbiffen anatomiskt kan man få ut tre styckningsdetaljer. Själva rostbiffen, den långsmala rostasen och en mindre del som sitter undertill, den som kallas spegeln. Det köttet är mört och passar utmärkt att grilla. Här lägger vi det på en läcker macka tillsammans med stekt ägg och smält queso fresco, en ost som är populär Sydamerika och Mexiko. Hittar du inte queso fresco, använd gräddost.

Läs mer

Smalec (kryddat ister att breda på brödet)

Det här är ett polskt pålägg och en typ av recept som börjar komma till heders igen i takt med att resursklok matlagning blir allt mer populärt. Tidigare tog man tillvara allt på djuret, och det här är ett sätt att tillvarata fett eller ister. Ett smakrikt och gott pålägg. 

Läs mer

Julens skinkmacka med oströra

Tänk vad härligt det är att ha en julskinka att skära stora, saftiga skivor av till julens alla goda mackor. Om du har haft en cheddar på julbordet, passa då på att göra en het oströra med julsenap till skinkamackan. 

Läs mer

Pulled pork sandwich

Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Läs mer

Indonesisk sub

Krydda grisbog med indonesiska smaker och servera i baguette eller pitabröd. Passar fint som lunch eller kvällsrätt. 

Läs mer

Parisare

En härlig lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff. 

Läs mer