Syltad kålrabbi: Häll vatten, ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp. Låt svalna något. Hyvla kålrabbin i tunna skivor och lägg ner i den ljumma lagen. Låt dra minst 2 timmar i kyl.
Emulsion på dragon: Värm oljan till 70°. Mixa oljan och dragonen i en kannmixer ca 10 minuter. Låt svalna och sila sedan oljan. Knäck ägget i en matberedare. Tillsätt citronsaft, salt, senap och börja mixa. Tillsätt oljan, först droppvis tills emulsionen börjar tjockna, och sedan i en fin stråle. Smaka av och justera kryddningen med salt.
Servering: Skär köttet i tunna skivor och hacka sedan köttet fint. Lägg det i en skål och tillsätt olja och salt. Stek brödet gyllene i smör och matolja. Fördela på serveringsassietter. Toppa brödet med tartar, emulsion och antingen blad av dragon eller tunna skivor syltad kålrabbi.
Vegetariskt tips:
Ersätt köttet med svampduxelle efter säsong. Båda varianterna är uppskattade på en buffé där det finns något för alla. Dubblera tillbehören för att bjuda på både tartar och svampduxelle.
Ingredienser:
600 g svamp efter säsong
2 msk svampbuljong eller soya
Svampduxelle: Värm oljan i en panna. Stek svampen så den får en fin stekyta. Tillsätt salt och buljong och ställ åt sidan. När svampen svalnat, hacka den fint till en tartar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt om det behövs.