Grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp

En macka kan vara en snabb enkel historia, eller en riktigt smakupplevelse. Här bjuder vi på ett recept på en macka på grillat tortillabröd med fläskkotlett, sparris och svamp som är brynt i smör. Det här är en riktigt bra resträtt som du har grejer i kylen som behöver användas, exempelvis lite sallad, ost, tortillabröd från fredagens tacos eller kött i frysen som behöver användas.

Ingredienser

4 personer

2 fläskkotletter, á 150 g
10 färska timjankvistar, finhackade blad
½ tsk salt salt
1 krm malen vitpeppar
250 g färska champinjoner, grovhackade
1 + 1 msk neutral rapsolja
½ citron, finrivet skal och saft

Till servering:
4 tortillabröd
4 msk senap
16 gröna sparrisstjälkar, i sneda tunna skivor
50 g Västerbottensost
nymalen vitpeppar

Sallad:
1 rosensalladshuvud, strimlat
1 gemsalladshuvud, strimlat
½ knippa bladpersilja, 10 g

Gör så här

Badda kotletterna med hushållspapper, krydda med timjan, salt och peppar.

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn svampen i 3–5 minuter tills de krymper ihop något och får färg. Sänk värmen till medel, krydda med salt, peppar, citronsaft och citronskal. Ta upp svampen ur pannan och ställ åt sidan.

Värm upp pannan igen till hög värme med 1 msk olja. Stek kotletterna, först med fettkanten nedåt så att den blir krispig och gyllene. Bryn sedan kotletterna 1 minut på varje sida på hög värme, sänk sedan till medelvärme. Stek i ytterligare cirka 4 minuter på vardera sida så att de får en fin gyllene stekyta men förblir saftiga i mitten. Ta kotletterna ur pannan och låt dem vila i 4–5 minuter innan du skär upp dem i tunna skivor.

Bre senapen på två av bröden och lägg kotlettskivorna ovanpå. Lägg den stekta svampen och skivade sparrisen ovanpå kottlettskivorna. Riv ett ordentligt lager ost över och krydda med nymalen peppar. Placera en skiva bröd ovanpå och tryck till. Lägg smörgåsen i ett smörgåsjärn eller grilla i ugn (200°) i 2–3 minuter, så att de får fin färg och blir genomvarma.

Servering: Lägg salladen och persiljan i en skål. Dela bröden i snibbar och servera med salladen.

FLER RECEPT

Rulla till toppen