Fläskkotletter med pasta och svamp

Fläskkotletter med pasta och svamp är enkelt, snabbt och gott! Helt enkelt en härlig pastarätt med svamp och fläskkotlett som även passar perfekt i matlådan. Goda svampar att använda kan vara exempelvis kantareller, champinjon, portabello, shiitake, bokskivling och/eller ostronskivling. Observera att receptet är för två personer.

Ingredienser

2 personer

2 fläskkotletter med ben och fettkappa, á 150 g
salt och malen vitpeppar
neutral rapsolja till stekning

Pasta med svamp:
160 g papardellepasta
200 g blandad färsk svamp
2 vitlöksklyftor, hackade

1 dl svamp- eller grönsaksbuljong

Garnering:
½ knippa bladpersilja, strimlad
40 g parmesan, flagad

Gör så här

Torka av kotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och hållpastan varm.

Värm upp olja i en panna på hög värme. Oljan ska vara så varm att det fräser när köttet läggs i pannan. Bryn köttet 1 minut på varje sida, sänk till låg värme och stek 3–4 minuter till. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Köttet är färdigstekt vid innertemperatur på 65°. Låt kotletterna vila 5 minuter före servering.

Fräs svampen i pannan, tills den är gyllenbrun. Tillsätt vitlök och buljong, sjud på låg värme ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.

Servering: Lägg upp köttet på varma serveringstallrikar. Vänd ner pastan i svampblandningen och lägg upp den bredvid kotletterna. Garnera med parmesan och persilja.

FLER RECEPT

Rulla till toppen