Fläskkotletter med pasta och svamp är enkelt, snabbt och gott! Helt enkelt en härlig pastarätt med svamp och fläskkotlett som även passar perfekt i matlådan. Goda svampar att använda kan vara exempelvis kantareller, champinjon, portabello, shiitake, bokskivling och/eller ostronskivling. Observera att receptet är för två personer.
Fläskkotletter med pasta och svamp
Ingredienser
2 personer
2 fläskkotletter med ben och fettkappa, á 150 g
salt och malen vitpeppar
neutral rapsolja till stekning
Pasta med svamp:
160 g papardellepasta
200 g blandad färsk svamp
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl svamp- eller grönsaksbuljong
Garnering:
½ knippa bladpersilja, strimlad
40 g parmesan, flagad
Gör så här
Torka av kotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och hållpastan varm.
Värm upp olja i en panna på hög värme. Oljan ska vara så varm att det fräser när köttet läggs i pannan. Bryn köttet 1 minut på varje sida, sänk till låg värme och stek 3–4 minuter till. Vänd köttet ett par gånger under tiden. Köttet är färdigstekt vid innertemperatur på 65°. Låt kotletterna vila 5 minuter före servering.
Fräs svampen i pannan, tills den är gyllenbrun. Tillsätt vitlök och buljong, sjud på låg värme ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Servering: Lägg upp köttet på varma serveringstallrikar. Vänd ner pastan i svampblandningen och lägg upp den bredvid kotletterna. Garnera med parmesan och persilja.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök
Kanelstekta fläskkotletter med sojasvamp och rotsellerimos
Fläskkotletter med bakad selleri och päronsallad
Grillade fläskkotletter med salsa verde och snabbpickles
Kryddiga fläskkotletter med jordärtskockor och tomatsalsa
Ost- och broccoligratinerade fläskkotletter med klyftpotatis