Torka kotletterna torra med hushållspapper. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Låt dem stå och dra en stund.
Värm ugnen till 200° och varmluft. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på purjolökarna. Droppa över olja och salta. Baka purjolökarna i 20 minuter så att de får mycket färg och faller ihop något. Ta ut plåten med purjolök, ta vara på vätskan som bildats. Dra isär purjolöken till remsor och håll varm till servering.
Apelsindressing: Skala apelsinerna, dela dem på mitten och lägg dem i en het och torr stekpanna. Stek på vardera sida i 1–2 minuter för att få en fin bränd och karamelliserad yta. Lägg över apelsinerna i en skål och krydda med salt, vinäger och olivolja, och låt stå en stund att marinera. Gröp ut innehållet i apelsinhalvorna och blanda samman med vinäger, olja och saften från plåten med purjolök. Tillsätt dragon och mixa till en dressing.
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna på hög värme. Bryn kotletterna i ca 1 minut på var sida. Sänk värmen till medel och stek kotletterna i ytterligare 2 ½-3 minuter per sida. Då får kotletterna en fin stekyta, men är fortfarande saftiga i mitten.
Servering: Lägg upp kotletterna på serveringstallrikar. Lägg på purjolöksremsorna, häll på apelsindressingen och strö över resten av dragonen och nötterna.