Stekt fläskkotlett med karamelliserade äpplen och ugnsbakad blomkål är en perfekt söndagsmiddag som består av söta karamelliserade äpplen, perfekt stekta fläskkotletter och krispig ugnsbakad blomkål. Fläskkotletter är verkligen härlig helgmat!

Stekt fläskkotlett med karamelliserade äpplen och ugnsbakad blomkål är en perfekt söndagsmiddag som består av söta karamelliserade äpplen, perfekt stekta fläskkotletter och krispig ugnsbakad blomkål. Fläskkotletter är verkligen härlig helgmat!
4 personer
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 msk smör
Ugnsbakad blomkål:
1 blomkålshuvud, ansat
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 msk neutral rapsolja
Karamelliserade äpplen:
2 matäpplen, t ex Ingrid Marie, i tjocka skivor
1 tsk smör
3 dl äppelmust
½ dl äppelcidervinäger
1 färsk rosmarinkvist
50 g smör
Till servering:
kokt potatis
Krydda kotletterna med salt och peppar och låt dem stå i 15 minuter.
Ugnsbakad blomkål: Värm ugnen till 225o. Ställ blomkålshuvudet i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar och droppa över olja. Ställ in formen i ugnen och baka blomkålen i 30 minuter.
Värm 1 msk smör i en het panna och låt det puttra och bli gyllenbrunt innan du bryner kotletterna hårt i 1 minut på båda sidor. Stek kotletterna färdiga i ugnen tillsammans med blomkålen de sista 10 minuterna av blomkålens tillagningstid.
Karamelliserade äpplen: Stek äpplena i 1 tsk smör i samma panna som du stekte köttet köttet tills de blir karamelliserade. Lyft upp äpplena ur pannan. Häll äppelmust och vinäger i pannan, lägg ner rosmarinkvisten och 50 g smör. Låt sjuda någon minut.
Servera kotletterna med blomkål och äpple, samt kokt potatis.
Receptet är framtaget av danske kocken William Milsted.
Receptet är skapat av William Milsted
William Milsted utbildades till kock på Claus Meyer 2010 och har redan arbetat på restauranger över hela världen. Han har undervisat i kreativt tänkande inom gastronomi och lagar alltid mat utifrån devisen att god mat kan vara mer än bara råvaror, tekniker och snygga anrättningar.