Värm ugnen till 200° och varmluft. Torka kotletterna torra med hushållspapper. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt dem stå ett 15 minuter.
Blomkålsgratäng: Smörj en ugnssäker form med olja och lägg ner blomkålsbuketterna i den. Skär brödet i tärningar och lägg ner. Vispa samman ägg, yoghurt och mjölk. Rör ner 1 msk parmesan, citronskal, citronsaft, muskotnöt, salt och peppar. Häll äggsmeten över blomkålen och brödet och blanda. Strö över resten av den rivna osten. Ställ formen i ugnen och tillaga i 20–25 minuter. Gratängen är klar när äggsmeten har stelnat och blomkålen och brödet fått en gyllenbrun färg.
Värm olja i en panna på hög värme. Bryn kotletterna cirka 1 minut på varje sida. Sänk temperaturen till medelvärme och stek i 2 ½–3 minuter till på varje sida. Då får kotletterna en fin yta, men är fortfarande saftiga i mitten.
Servering: Strö persilja över blomkålsgratängen när den är färdig och servera med de timjanskryddade kotletterna.