Fläskkotlett med tomatsås och gremolata

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter med fett coh ben, á 175 g
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
3 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré

Gremolata:
1 dl persilja, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
rivet skal av ½ citron

Till servering:
riven västerbottensost eller färsk parmesan
potatis, ris eller pasta

Gör så här

Krydda kotletterna med salt och peppar. Skär ett snitt i fettranden. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn kotletterna på båda sidor, 2−3 minuter per sida. Ta upp dem och lägg på ett fat.

Gremolata:

Blanda samman persilja, vitlök och citron.

Fräs lök och vitlök ett par minuter i en traktörpanna. Häll på tomaterna och tillsätt tomatpurén. Rör om så att allt blandas. Lägg tillbaka kotletterna och låt sjuda på låg värme 3−5 minuter.

Servering:
Strö gremolata och ost över rätten före servering. Servera med potatis, ris eller pasta.

Receptet är skapat av Tina Nordström till filmen ”Laga Svenskt kött med Tina”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top