Gremolata: Hacka persiljan och pressa eller hacka vitlöken fint. Blanda samman med citronsaft, olivolja, salt, peppar och chili flakes.
Risotto: Skölj, skala och skär varje sparris i tre delar. Värm buljongen. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna. Stek fläsket i oljan tills det är gyllenbrunt och krispigt. Tillsätt schalottenlöken och sautera ytterligare 2 minuter. Häll i riset och låt fräsa någon minut till. Höj värmen och tillsätt det vita vinet. Rör kontinuerligt. När vinet nästan kokat bort, spä med den varma kycklingbuljongen.
Sänk värmen och rör oavbrutet i risotton. Tillsätt knipplöken efter 10 minuter, rädisorna efter 12 minuter och sparrisarna efter 17 minuter. Det tar cirka 20 minuter innan risotton är klar och då ska den vara lös och riset ska ha en kärna i mitten med tuggmotstånd.
Servering: Rör ner spritärtor, gräslök och spenat precis före servering tillsammans med parmesan och smör. Rör fortsatt så att risotton håller sig lös och krämig. Spä eventuellt med extra kycklingbuljong. Krydda med salt och peppar. Lägg upp risotton på flata tallrikar. Den ska rinna ut på tallriken. Toppa med hyvlad parmesan och gremolata.