Helstekt kalvfilé med tagliatelle och gremolata | Svenskt Kött

Helstekt kalvfilé med tagliatelle och gremolata

Det här är riktig lyx! Kalvfilé är bland det möraste och läckraste du kan laga, men köttet kräver varsam hand och tål inte lika mycket tuffa tag eller kryddor som oxfilé. Det här receptet kan du använda som grundrecept för helstekt kalvfilé. Här har vi valt en italiensk inramning med pasta och gremolata, men du kan naturligtvis även servera kalvfilé med gräddsås och kokt potatis.

Ingredienser

4 portioner

500 g kalvfilé
salt och malen vitpeppar
smör till stekning

Till servering:
färska tagliatelle eller kokt potatis
gremolata eller gräddsås

Gör så här

Värm ugnen till 125°.

Krydda köttet med salt och peppar, bryn i smör och lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och stek till innertemperatur 58−60°.

Förbered det du tänkt servera till köttet. Ta ut köttet och låt det vila 15 minuter före servering. Skär i centimetertjocka skivor.

Servera köttet med nykokta, färska tagliatelle och gremolata.

FLER RECEPT

Rulla till toppen