Tagliatelle med sås på lammnjure | Svenskt Kött

Tagliatelle med sås på lammnjure

I takt med att vi blir allt mer medvetna om hur viktigt det är att ta vara på allt ätbart från varje djur får vi möjlighet att köpa även ovanliga delar som lammnjure i välsorterade charkbutiker. Gör till exempel en snabblagad och läcker sås till pasta av lammnjure och lammkorv. 

Ingredienser

4 personer

500 g lammnjure, putsad
3 msk vetemjöl

2 lammkorvar, skurna i tunna skivor 

Sås:
1 gul lök, finhackad

200 g champinjoner, i tunna skivor

1 dl vitt vin

1 dl vatten

1 msk konc kalvfond

2 msk tomatpuré

2 msk smör

½ knippa bladpersilja, hackad

ev 1 msk konjak

smör till stekning 
salt och malen vitpeppar 

Till servering:
tagliatelle

Gör så här

Skär njurarna i skivor, strö över lite salt och vänd dem i vetemjöl.

Fräs löken i smör i några minuter. Den ska bli mjuk och genomskinlig och inte få färg. Lägg över den på en tallrik.

Fräs champinjonerna, tillsätt löken, vin, vatten, fond, tomatpuré och smör. Koka upp, sänk värmen till medel och låt såsen koka ihop något. Krydda med salt, peppar och eventuellt konjak. Tillsätt persiljan.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 

Stek korvskivorna och sedan de mjölade njurskivorna hastigt i smör. Vänd ner dem i såsen. Servera genast med nykokt pasta.

FLER RECEPT

Rulla till toppen