Färsk skinka i strimlor går snabbt att laga till. Här gör vi en läcker sås till pasta som kryddas med fransk senap och gräslök.

Färsk skinka i strimlor går snabbt att laga till. Här gör vi en läcker sås till pasta som kryddas med fransk senap och gräslök.
4 portioner
500 g färsk skinka, strimlad
salt och malen vitpepapr
2 msk smör
2 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl köttbuljong
3 dl grädde
½ dl gräslök, finskuren
salt och malen vitpeppar
Till servering:
tagliatelle
Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i smör och lägg på en assiett.
Fräs vitlöken i en kastrull, klicka på senap, häll i buljong och grädde, och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud utan lock tills såsen tjocknat något.
Vänd ner gräslöken och servera genast till kokt pasta.