Sås till pasta med färsk skinka, fransk senap och gräslök

Färsk skinka i strimlor går snabbt att laga till. Här gör vi en läcker sås till pasta som kryddas med fransk senap och gräslök. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
salt och malen vitpepapr
2 msk smör
2 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl köttbuljong
3 dl grädde
½ dl gräslök, finskuren
salt och malen vitpeppar

Till servering:
tagliatelle

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i smör och lägg på en assiett. 

Fräs vitlöken i en kastrull, klicka på senap, häll i buljong och grädde, och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud utan lock tills såsen tjocknat något.

Vänd ner gräslöken och servera genast till kokt pasta.

FLER RECEPT

Rulla till toppen