
Filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg
I detta recept på filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg får skinkstek marinera i vinäger, soja och vitlök.
I detta recept på filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg får skinkstek marinera i vinäger, soja och vitlök.
Sväng ihop en god julstek av skinkstek. Denna ugnsbakta julstek smaksätts med äppeljuice, ingefära, kanel, kryddpeppar.
Kålrotslåda är en klassisk finsk julrätt där man kokar kålrot i spadet från kokt julskinka. Servera till julbordets köttbullar och prinskorv.
Dessa färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing är en god rätt att svänga ihop. Servera som förrätt, bufférätt eller drinktilltugg.
Citrusglazeade grillspett av färsk skinka med dijonpotatissallad är en fin rätt för sommargrillen.
De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.
Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.
Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.
Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror.
Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.
En styckningsdetalj som kan skäras ut från skinkan kallas skinkrostbiff, eftersom köttet ungefär motsvaras av rostbiffen på nötkreaturet. Till den här rätten ska köttet marinera över natten och tillagningen tar upp till 4 timmar. Char siu är det traditionella kantonesiska sättet att tillreda grillat griskött, och här serverar vi det med traditionella kinesiska tillbehör.
En av de styckningsdetaljer som skärs ut av skinkan är innanlåret. Vanligtvis görs porchetta på fläskkarré, men här använder vi istället innanlåret till en porchetta, som tunnskivas och serveras i en macka tillagad i klämgrill.