Färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing | Svenskt Kött

Färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing

Dessa färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing är en god rätt att svänga ihop. De fräscha vårrullarna med wokstrimlor av fläskkött serveras med en gomadressing med sesam att dippa i. Servera som förrätt, bufférätt eller drinktilltugg.

Ingredienser

4 personer

600 g strimlor av fläskkött, ex karré, skinka eller kotlett
2 tsk pressad limesaft
2 msk kinesisk soja
4 tsk neutral rapsolja

Gomadressing:
3 msk majonnäs
1 ¼ dl isländsk skyr eller långfil
1 msk röd chilisås
2 tsk tahini
2 tsk rivet limeskal
1 msk svarta sesamfrön
½ krm salt

Till servering:
1 bunt grön sparris, strimlad
1 röd spansk peppar, strimlad
2 hjärtsalladshuvuden eller ½ isbergssalladshuvud, strimlat
2 morötter, grovrivna
½ knippa thaibasilika, plockade blad
½ paket rispapper, ca 200 g

Gör så här

Häll limesaft och soja i en skål. Vänd ner köttet och låt det dra i 5 minuter. Sila av lagen och spara den. Torka av köttet med hushållspapper.

Gomadressing: Häll majonnäs, skyr och chilisås i en skål. Tillsätt tahini, limeskal, sesamfrön och salt. Blanda samman och låt stå svalt till servering.

Värm hälften av oljan i en panna på hög värme. Oljan ska vara så varm att det fräser när du lägger i köttet. Tillsätt hälften av köttet och stek på alla sidor i ½–1 minut. Ta upp köttet och lägg det på en tallrik. Värm resten av oljan på hög värme och bryn resten av köttet i ½–1 minut. Sänk till medelvärme och tillsätt den första omgången kött samt den sparade lagen. Stek köttet tills vätskan har reducerats till en glaze runt köttet. Lägg upp köttet på en tallrik.

Servering: Fyll ett stort fat med kallt vatten. Vänd snabbt ett rispapper i vattnet och fördela kött och grönsaker på det. Rulla ihop rispapperet med fyllningen till en rulle. Lägg rullarna på ett fat eller en tallrik klädd med en plastfolie. Fortsätt tills fyllningen är slut. Skär rullarna i bitar och lägg upp på ett serveringsfat. Servera med dressingen.

FLER RECEPT

Rulla till toppen