Vårrullar med fläskfärs, grönsaker och ärtdipp

Att göra vårrullar är inte så svårt som det kan verka, så våga prova! I dessa vårrullar med fläskfärs, grönsaker och ärtdipp ger fläskfärsen sälta och smak medan massor av färska grönsaker ger rullarna krispighet och fräschör. Den krämiga ärtdippen smaksätts med vitlök och citron. Lägg upp på stort fat och njut.

Ingredienser

4 personer / 16 vårrullar

Fyllning till vårrullar:
400 g champinjoner, hackade
2 gula lökar, finhackade
½ spetskål, tunnskivad
1 dl neutral rapsolja
400 g fläskfärs
3 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Ärtdipp:
150 g kokta ärtor, färska eller djupfrysta
1 msk citronsaft
2 msk crème fraiche
½ vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ krm malen vitpeppar

Grönsaker:
1 fänkål, tunnskivad
8 gröna sparrisar
8 snackmorötter
200 g sockerärter

Vårrullar:
1 pkt vårrulledeg
1 msk vetemjöl
3 msk vatten

Till servering:
kinesisk soja
sweet chilisås

Gör så här

Värm olja i en panna eller wok på hög värme. Stek champinjoner, lök, sedan kött och slutligen kål. Blanda samman och smaka av med sweet chili, pressad vitlök, salt och peppar. Ta av från värmen.

Blanda samman vetemjöl och vatten och ta fram en pensel. Placera ett ark vårrulledeg på en skärbräda. Lägg en stor matsked fyllning, ca 5 cm från ett av hörnen. Vik degen över fyllningen och rulla en gång runt och vik in sidorna över fyllningen. Pensla spetsen på det sista hörnet med lite mjölblandning och vänd rullen så att den är ordentligt stängd. Upprepa tills alla vårrullarna är fyllda.

Tina ärtorna till ärtdippen om de är frysta. Mixa ärtor, citronsaft, crème fraiche, och vitlök i en blender eller med stavmixer. Smaka av med salt och citronsaft. Lägg upp fänkål, sparris, morötter och sockerärter på ett serveringsfat som tilltugg.

Värm olja i en kastrull på medelhög värme och stek vårrullarna tills de är gyllene. Servera vårrullarna med grönsakerna, ärtdippen, soja och sweet chilisås.

FLER RECEPT

Rulla till toppen