Detta recept på mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris är en snabblagad vardagsmiddag där du använder färdig tacosås som bas. I den här grytan varvas fläskfärs med kryddig chorizo och zucchini. Komplettera med en sallad på tomat, majs, gurka och grönsallad. Rester av grytan passar perfekt i matlåda.
Mexikansk gryta med fläskfärs, chorizo och ris
Ingredienser
4 personer
400 g fläskfärs
1 gul lök, finhackad
1 msk neutral rapsolja
50 g chorizo, tärnad
1 zucchini, tärnad
2 burkar tacosås, á 230 g
2 dl köttbuljong
2 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Till servering:
persilja, finklippt
kokt ris
Gör så här
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Smula ner färsen och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt korv och zucchini och rör regelbundet tills allt fått jämn färg. Häll ner tacosås och buljong. Krydda med oregano, salt och peppar.
Koka upp, sänk värmen till medel och låt grytan sjuda 5 minuter utan lock. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Strö över persilja och servera med kokt ris.