Stek först korvarna i en torr panna tills de får färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan köttet i fettet från korven. Fräs köttet tills det har fått ordentligt med färg. Ta upp och lägg åt sidan. Låt bönorna rinna av i durkslag.
Hetta upp olivoljan i en stor gryta. Fräs lök, vitlök, chili, rosmarin och lagerblad i oljan. Tillsätt köttet, korvbitarna och bönorna. Häll ner krossade tomater och vatten tills det täcker. Koka upp, sänk värmen till låg och låt grytan sjuda tills köttet är mört, 1 ½-2 timmar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.
Stekt kålsallad: Skölj och skär savoykålen i 6–8 klyftor. Smält smör i en panna och stek kålen gyllenbrun. Lägg upp på ett fat. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut fruktköttet i tunna klyftor. Lägg dem på kålen.
Servering: Servera böngrytan med ris och stekt kålsallad.