
Fläskkarré med rotmos och kålsallad
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.
Fläskkarré är bra kött som håller sig smakfullt och saftigt under långkok tack vare sin rika marmorering – här i fläskkarré med rotmos och kålsallad.
Detta recept på bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs är lite som en öppen taco. Karrén behöver sex timmar i ugnen, så här gäller planering.
Fläskkarré är en mör och smakrik styckningsdetalj. Här serveras en sotad fläskkarré med rostade morötter och blåmögelost samt morotsdressing.
Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?
I Danmark äter man ”fleskesteg” vid jul, men den passar lika bra en vanlig lördag. Här hittar du grundrecept på fläskstek på danskt vis.
Tagine är en kryddig gryta från Nordafrika. Här hittar du vår variant av tagine på fläskkarré med bulgursallad.
Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs görs bäst av en nylagad skiva fläskkarré. Här hittar du receptet på dessa goda burgare.
Denna värmande och mättande curry med röda linser, fläskkött, kokos och jordärtskocka är perfekt att laga som storkok och servera en kylig höstkväll.
Feijoada – brasiliansk böngryta med chorizo och fläskkarré passar fint i höstmörkret. Den blir så god eftersom kött och bönor är bra smakkamrater.
Snabblagad tagine med fläskkarré, kikärtor, grönsaker och örter är en sorts gryta med nordafrikanskt ursprung. Här hittar du receptet.
Denna pulled pork-burgare med coleslaw på spetskål och ärtor är den perfekta fredagsmaten.
Dessa färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing är en god rätt att svänga ihop. Servera som förrätt, bufférätt eller drinktilltugg.