Griskött: Karré

Poké-bowl med carnitas

Carnitas: Skär köttet i små bitar. Blanda samman chiliflakes och paprikapulver, och massera in kryddorna i köttet. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Tillsätt …

Läs mer

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika

Att göra egen, hemgjord korv är verkligen en konst, men det är riktigt trevligt pyssel till jul. Servera korven i sitt goda spad på julbordet eller som en egen måltid med potatismos eller rotmos. Glöm inte senapen! 

Läs mer

Pulled pork sandwich

Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Läs mer

Coca cola-marinerad fläskkarré

Marinering med coca cola var något som började bli populärt i Sverige på 1980-talet. Nu har de här recepten kommit till heders igen. Sötman i läskedrycken kryddar griskött väldigt fint. 

Läs mer

Grillad fläskkarré med potatissallad

Att grilla fläskkarré är sannerligen en konst. En perfekt grillad skiva karré är bland det godaste du kan äta, men grillningen kräver lite omsorg, så att köttet blir mört och fettet smälter ut. Använd gärna en grilltermometer, så att du kan kontrollera temperaturen där skivorna är som tjockast. 

Läs mer

Glömd fläskkarré med syrlig salsa

’Glömd’ är den här karrén, eftersom den steks längre än vad som vanligtvis rekommenderas när det gäller karré. Men har du en gång smakad karré tillagad på det här viset, ’glömmer’ du den gärna i ugnen även nästa gång. Fettet smälter ut under tillagningen och köttet blir smältande mört. 

Läs mer

Örtfylld karrésnäcka

Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning. 

Läs mer

Gris i kål

Får i kål eller lamm i kål känner de flesta till. Den här goda kålgrytan, som du tillagar i ugnen, består dock av griskött. Det är ett härligt sätt att tillreda fläskkarré. 

Läs mer

Karibisk karré

En färgsprakande frukt och grönsaksblandning med karibisk inspiration bjuder vi på till stekt fläskkarré. En snabblagad och jättegod rätt. Råris passar fint till. 

Läs mer